48 de preşcolari din comuna amintită se vor juca şi vor învăţa în cele mai bune condiţii, la grădiniţa din localitatea amintită. Unitatea de învăţământ a fost amenajată cu fonduri de la bugetul local iar joi, 3 septembrie, a avut loc inaugurarea investiţiei.

Fostele vestiare destinate celor care se antrenau pe terenul de sport din apropiere găzduiesc acum două săli de clasă mobilate cu măsuţe şi scăunele dintre cele mai alese, în timp ce pereţii au fost tapetaţi cu megapostere înfăţişând personaje din desene animate preferate de copii. De asemenea, au fost amenajate şi băile, dar şi vestiarele. Imobilul are centrală proprie pentru încălzire, dar şi o cancelarie cât şi două spaţii de joacă.

 

La evenimentul de inaugurare a Grădiniţei din Prundu, au venit reprezentanţi ai autorităţilor judeţene, prefectul de Giurgiu, Lavinia Crişu, senatorul Niculae Bădălău, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cristian Marciu, dar şi directorul Regionalei Bucureşti de Drumuri şi Poduri- Marian Mina, directorul Zonei Libere- Răzvan Cuc, cel al Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci, Alexandru Andrei, directorul Protecţiei Consumatorului, Fabian Tîrcă.

 

După vizitarea Grădiniţei, primarul comunei Prundu, Cătălin Corbea, a prezentat noile investiţii de la Liceul Tehnologic din localitate iar mai apoi a susţinut o conferinţă de presă.

„Amenajarea grădiniţei s-a realizat în ultimele 3 luni, cu fonduri proprii şi este, după părerea mea, dar sunt convins că şi a părinţilor şi a copiilor, una foarte frumoasă. Copiii vor veni cu drag aici, se vor juca şi vor învăţa în condiţii excelente. Este, într-adevăr, o lucrare reuşită!”, a declarat Cătălin Corbea. El a precizat că valoarea lucrărilor se ridică la circa 700 de milioane de lei vechi.

Un alt şantier în lucru este deschis la Liceul Tehnologic. În paralel cu igienizarea au fost, aşadar, amenajate şi patru grupuri sanitare în interior. „Toaletele erau, până acum, afară. Mai avem puţin să finalizăm igienizarea atât în liceu cât şi în clădirile destinate învăţământului gimnazial şi vom fi gata până va începe şcoala”, a mai declarat primarul din Prundu.

La rândul său, preşedinte al PSD Giurgiu, senatorul Niculae Bădălău, l-a felicitat pe Cătălin Corbea inclusiv pentru aceste noi lucrări.

„Trebuie şi este apreciată grija continuă a domnului Corbea pentru comunitatea sa. Este, de altfel, unul dintre cei mai buni primari din judeţ. Suntem într-o comună dezvoltată care începe să arate ca una europeană. Cătălin Corbea demonstrează că şi în judeţul nostru se poate construi, se poate trăi decent”, a subliniat Niculae Bădălău.

Cătălina Sfetcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.