Membrii Grupului de Lucru Comun al Reprezentanţilor Agricultorilor din Giurgiu şi Ruse(GLAC Giurgiu-Ruse) s-au reunit miercuri, 23 mai, la sediul Consiliului Judeţean Giurgiu pentru o nouă întâlnire de lucru.

„Astăzi vom aborda o temă de mare interes în ultima perioadă, mai exact cultivarea de aronia. Alături de noi se află domnii Hanganu Daniel şi Ion Dîrstaru, director, respectiv administrator ai SC Balmora Green Energy SRL, firmă ce are ca obiect de activitate cultivarea de aronia. Le mulţumesc pe această cale pentru prezenţă şi pentru faptul că, în partea practică a întâlnirii ne vor fi gazde. În acelaşi timp, vreau să remarc faptul că ne întâlnim pentru a treia oară în decurs de 8 zile, atât în cadrul grupului comun de lucru, pentru proiecte transfrontaliere, dar şi în cadrul Comisiei pentru Agricultură. Atât timp cât noi lucrăm, comunicăm şi avem schimburi de bune practici, concluzia este doar una: cele două administraţii evoluează şi se dezvoltă împreună”, a spus la debutul şedinţei GLAC de azi, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Lucian Corozel.

La rândul său, preşedinte al GLAC şi subprefect de Ruse, Svilen Ivanov, a spus că, în urma proiectelor transfrontaliere câştigate de CJ Giurgiu şi Prefectura Ruse, euroregiunea este din nou pe locul I în ţară, între euroregiunile româno-bulgare.

„Doresc să precizez că, şi prin această comisiem asigurăm posibilitatea agricultorilor din Giurgiu şi Ruse să intre în contact. Discutăm probleme importante şi actuale şi ştiu că şi anul acesta va fi unul de succes din acest punct de vedere”, a subliniat Ivanov.

Înainte să treacă la ordinea de zi a şedinţei de azi a GLAC Giurgiu-Ruse, vicepreşedintele Corozel a făcut un rezumat al discuţiilor interesante purtate, duminica trecută, la Comana de ministrul Agriculturii, Petre Daea, cu fermierii şi primarii giurgiuveni.

Revenind la evenimentul de azi, din cele două delegaţii, au făcut parte reprezentaţi ai CJ Giurgiu, Prefecturii Ruse, directorul Euroregiunii Danubius Giurgiu-Ruse, Lili Ganceva, dar si reprezentanţi ai unor firme din cele două regiuni, cât şi cei ai unor instituţii cu atribuţii în sectorul agricol.

CLICK PE IMAGINI PENTRU A LE MĂRI!

Text şi foto: Cătălina Sfetcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.