Consiliul Judeţean Giurgiu a lansat, miercuri, 5 septembrie, un proiect finanţat prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă, în parteneriat cu Fundația Centrul de Resurse Juridice din București, cu sprijinul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Giurgiu.

„Dacă, în general, Consiliul Judeţean Giurgiu vine în faţa dumneavoastră cu proiecte hard, precum cele pentru reabilitarea şi modernizarea spitalelor, drumurilor, înfiinţarea centrelor pentru persoane vârstnice, de această dată avem un proiect soft, dar la fel de important. Este vorba despre un proiect de educare, informare şi prevenire a corupţie, ce se adresează unităţilor administrativ-teritoriale, dar de ale cărui efecte se vor bucura toţi cetăţenii. Lupta anticorupţie este instrumentul nostru comun pentru o societate sigură şi dezvoltată”, a spus, în deschiderea evenimentului, vicepreşedintele CJ Giurgiu, Lucian Corozel.

La activitate au participat, astfel, alături de reprezentanţi ai CJ Giurgiu, ai Primăriei municipiului, dar şi ai altor primării din judeţ şi oaspeţi de la centru. Este vorba despre Andreea Grigore, director al Direcţiei Integritate, Bună Guvernare şi Politici Publice din Ministerul Dezvoltării, comisar şef de poliţie Ionuţ Creţu, şef Serviciu Prevenire al Direcţiei Generale Anticorupţie, Marius Gavrilă şeful Serviciului Judeţean Anticorupţie Giurgiu, dar şi Radu Nicolae, expert anticorupţie în cadrul Centrului de Resurse Juridice Bucureşti.

CLICK PE IMAGINI PENTRU A LE MĂRI!

Cu toţii au felicitat Consiliul Judeţean Giurgiu pentru toate activităţile desfăşurate prin implementarea Strategiei Naţionale Anticorupţie, dar şi pentru parteneriatul fructuos pe care CJ Giurgiu îl are, de 10 ani, cu DGA Giurgiu.

„Suntem pe harta exemplelor de bune practici privind implementarea Strategiei Naţionale Anticorupţie, în primul rând datorită protocolului cu DGA. Acest nou proiect răspunde problemei prevenirii corupţiei şi a mediului de integritate de la nivel judeţean prin derularea unei campanii publice, informarea şi asistenţa metodologică a nouă unităţi administrativ- teritoriale de la nivel de comună din judeţ, formarea personalului de la nivelul celorlalte primării (inclusiv aleşi locali), elaborarea unei hărţi pilot a integrităţii”, a spus şi managerul de proiect Mihaela Cristea, manager pubic în cadrul CJ Giurgiu.

 „Vă felicit pentru implementarea acestui proiect, aţi trecut, astfel, de la pragul de formalizare, la a face treabă efectiv. Ministerul Dezvoltării sprijină autorităţile judeţene şi pe cele locale inclusiv în acest domeniu, vă doresc succes şi la cât mai multe astfel de realizări!”, a declarat şi Andreea Grigore, director al Direcţiei Integritate, Bună Guvernare şi Politici Publice din Ministerul Dezvoltării.

Proiectul lansat azi, la CJ Giurgiu, este inovativ pentru că propune un indice compozit care să reflecte stadiul unei unităţi adminstrativ- teritoriale în atingerea standardelor SNA, pe o scală de la 1-10. Indicele odată testat în judeţul Giurgiu poate fi propus la nivelul SNA pentru a măsura în mod obiectiv rezultatele eforturilor anti-corupţie. Inovativă este şi abordarea inclusivă, în care nu doar CONSILIUL JUDEȚEAN Giurgiu este implicat, ci şi mediul de integritate de la nivelul judeţului. Nu în ultimul rând, caracterul inovativ constă în certificarea sistemului de prevenire a corupţiei pe baza standardului ISO37001.

„Parteneriatul nostru este de lungă durată şi, ori de câte ori am avut nevoie de sprijinul Consiliului Judeţean Giurgiu, am găsit uşile deschise, tocmai de aceea, şi noi, DGA, vă vom oferi întreg sprijinul în implementarea acestui proiect şi nu numai”, a spus, azi, Ionuţ Creţu, şef Serviciu Prevenire al Direcţiei Generale Anticorupţie.

Valoarea proiectului „Dezvoltarea sistemului de management anticorupție la nivelul județului Giurgiu – SisABC” este de aproape 400.000 de lei.

Text şi foto: Cătălina Sfetcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.