Flori, lemne, murături, dulceţuri, peşte proaspăt, păsări şi iepuri vii, seminţe, creme pe bază de untură de struţ, legume proaspete şi obiecte decorative tradiţionale sunt doar câteva dintre mărfurile aduse de producători din mai multe localităţi ale judeţului la Zilele Recoltei, în municipiul Giurgiu.

Târgul a fost deschis oficial vineri, 3 octombrie. Stăneşti, Clejani, Călugăreni, Malu, Răsuceni- iată câteva comune reprezentate cu cinste de producători în diverse sectoare ale agriculturii.

La deschiderea evenimentului, printre cei prezenţi se numără primarul de Giurgiu, Nicolae Barbu, preşedintele Camerei de Comerţ, Alexandru Epîngeac, iar invitat special a fost director general în cadrul Ministerului Agriculturii, Viorel Morărescu.

„Este o iniţiativă care se doreşte, de fapt, a fi o reînviere a tradiţiei naţionale şi locale, aceea de a avea un asemenea eveniment sub denumirea de Zilele Recoltei. Am dorit, totodată, să impulsionăm primarii localităţilor aflate în bazinul legumicol să îşi promoveze, prin fermierii lor, produsele autohtone”, a spus primarul Nicolae Barbu, în discursul său. „Îi felicit pe organizatori pentru că este un eveniment deosebit de important pentru fermieri pe care îi şi felicit pentru rezultatele obţinute în acest an agricol. Agricultura este baza de dezvoltare a României şi atunci când în agricultură ne merge bine şi în Produsul Intern Brut se văd rezultatele, atât pe plan local cât şi naţional”, le-a transmis celor prezenţi şi directorul Viorel Morărescu.

„Vă mulţumim pentru că luaţi parte la acest eveniment, un efort făcut pentru a reînnoda această tradiţie. Giurgiu este aşezat într-un bazin agricol foarte important şi aş dori ca, inclusiv prin această acţiune, să înţelegem că nu trebuie să importăm produse agricole, ci să le producem noi”, a spus şi şeful Camerei de Comerţ Giurgiu, Alexandru Epîngeac.

Fermierii giurgiuveni vor rămâne cu marfa( la preţuri de producător şi pentru toate buzunarele) pe tarabele amenajate în spaţiul din faţa Spitalului Judeţean până duminică, 5 octombrie, inclusiv.

„Zilele Recoltei” sunt organizate de Primăria municipiului şi Camera de Comerţ Giurgiu.

Cătălina Sfetcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.