Principele Radu de România  a mai fost în oraşul nostru acum 7 ani iar revenirea sa, marţi, 20 februarie 2018, a fost prilejuită de lansarea a două cărţi, însă Alteţa sa regală a dorit şi să discute cu reprezentanţii autorităţilor giurgiuvene, dar mai ales cu elevii de la Colegiul Naţional „Ion Maiorescu”.
De altfel, şi în 2011, programul Principelui Radu a fost similar, doar că atunci, pentru că unitatea de învăţământ menţionată nu era reabilitată, Alteţa sa regală s-a văzut cu zeci de liceeni în sala de sport a Colegiului.

Vizita de azi a Principelui Radu a debutat la Episcopia Giurgiu, iar mai apoi Alteţa sa regală a poposit la Consiliul Judeţean Giurgiu. Acolo, s-a întâlnit cu preşedintele Marian Mina, cu prefectul Nina Carmen Crişu şi cu primarul municipiului, Nicolae Barbu.

CLICK PE IMAGINI PENTRU A LE MĂRI!

„Am primit astăzi, alături de colegii mei, prefectul Nina Carmen Crişu şi primarul Nicolae Barbu, vizita Excelenței sale, Principele Radu al României, vizită care ne onorează.
În cadrul întâlnirii derulate la Consiliul Județean Giurgiu, i-am adresat un cuvânt de bun venit, asigurându-l de deschiderea noastră totală. 
Tot astăzi a avut loc un eveniment de excepție, o dubla lansare de carte regală: albumul „Povestea Castelului Peles” de ASR Principele Radu al Romaniei, si volumul „Margareta. Marturia unui sfert de veac regal” de Sandra Gatejeanu-Gheorghe”, a transmis Marian Mina, pe Facebook.

După discuţiile de la CJ Giurgiu, Principele a mers în vizită la Colegiul Naţional „Ion Maiorescu”. Acolo, a stat de vorbă cu elevii a două clase, a vizitat Fondul de Carte al unităţii de învăţământ şi a plantat un copac în faţa Colegiului.

Mai apoi, la Ateneul „Nicolae Bălănescu”, zeci de tineri au mers ca să îl vadă şi să îl asculte pe Principele Radu care, oficial deci, a lansat două cărţi şi la noi în municipiu, „Povestea Castelului Peleş” şi „Margareta- Mărturia unui sfert de veac regal”.

„Doresc să vă spun cât de bucuros sunt că am putut să mă întorc la Giurgiu, mai ales într-un loc atât de frumos cum este Ateneul, un templu al culturii şi al educaţiei. Ce vreau să vă spun despre cele două volume este că acoperă, aşa cum s-a spus, o parte dintr-un fel de gol, ca să spun aşa, atât cultural cât şi informaţional. Castelul Peleş nu a avut până acum parte de o carte care să îi spună povestea(…) Locul acesta este o casă de om, în care s-au petrecut momente fericite, tragice, unele pline de speranţă, de zbucium altele(…)”, a spus, în debutul discursului său, Principele Radu de România.

Cealaltă carte, „Margareta- Mărturia unui sfert de veac regal” de Sandra Gătejeanu-Gheorghe, a fost scrisă acum 3 ani, când s-au împlinit 25 de ani de când familia regală s-a reîntors în ţară, a mai spus Principele Radu.

Text şi foto: Cătălina Sfetcu

Mai multe imagini de la evenimentul de astăzi, AICI: https://www.facebook.com/pg/Giurgiu-Net-Oficial-1869080486709220/photos/?tab=album&album_id=2077777115839555

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.