Învaţă să iubească şcoala, să socializeze, învaţă cântece şi dansuri, desenează, merg la biserică, dar, iată, participă şi la activităţi care să le cultive spiritul civic.

Copiii şi tinerii romi din Bolintin Vale, care fac parte din proiectul de voluntariat educaţional „Aşa DA!” iniţiat de dascălul Rodica Bădălău, au dat, astăzi, o mână de ajutor la strângerea gunoaielor din oraşul menţionat. Aceasta, în cadrul Zilei Curăţeniei, marcată şi în judeţul nostru.

Îmbrăcaţi cu tricouri inscripţionate cu motto-ul ce defineşte proiectul Rodicăi Bădălău, „Aşa DA!”, „înarmaţi” cu saci şi mănuşi, copiii şi tinerii romi au dat, din nou, un bun exemplu şi au învăţat, fără doar şi poate, că locul deşeurilor nu este pe jos, deci că NU trebuie aruncate la întâmplare.

Dascălul Rodica Bădălău a avut, şi de această dată, sprijinul reprezentantului comunităţii de romi din Bolintin Vale, Marian Curt.

„După cum bine știm, astăzi este Ziua Internaţională a Curățeniei, zi care ne indică faptul că trebuie să mentinem un mediu curat, pentru că doar așa putem pregăti mediul pentru noi copiii nostri si pentru generațiile viitoare. Le mulţumim copiilor care au participat prin muncă la acest eveniment, mulţumim doamnei Rodica Bădălău care a muncit cot la cot cu copiii din grupul Aşa Da!!!, dar şi părinților care, de asemenea, au depus efort pentru un mediu curat, mulţumim Primăriei Bolintin Vale care ne-a pus la dispoziție materialele necesare pentru curățenie!”, ne-a spus Marian Curt.

„Sunt foarte mândră de ei! Au fost foarte harnici şi sunt convinsă că, de acum înainte, nu doar că vor pune deşeurile acolo unde le este locul, dar le vor spune şi adulţilor sau altor copii că trebuie să păstrăm curăţenia! Curăţenia înseamnă sănătate, înseamnă să avem un oraş frumos, înseamnă să protejăm natura şi acest lucru am dorit să îi învăţăm! Şi ştiu că am reuşit!”, ne-a declarat Rodica Bădălău, la finalul activităţii.

Aşa cum ştiţi, dascălului Rodica Bădălău şi proiectului său „Aşa DA!” li s-a alăturat şi Clubul Sportiv Braka, reprezentat de antrenorul Mihai Dumitru, iar următoarele activităţi pe care le vor desfăşura împreună vor avea loc miercuri, 25 septembrie, de Ziua Dăruirii.

Cătălina Sfetcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.