Nemulţumiri cu privire la impozitarea pensiilor, la reducerea ori eliminarea unor beneficii pentru pensionari, probleme cu retrocedările ori numiri abuzive în diferite funcţii din diverse domenii de activitate, cât şi soluţii politice pentru ca PSD să ajungă din nou la guvernare. Mai mulţi pensionari social-democraţi din Ogrezeni şi Mihăileşti au vorbit despre toate acestea, marţi, 9 septembrie, în cadrul unei întâlniri cu liderul lor central, Ion Popa.

Însoţit de secretarul general al OPSD central- profesor universitar Dan Popescu-, Ion Popa a venit la Giurgiu la invitaţia preşedintelui Organizaţiei Judeţene a Pensionarilor Social-Democraţi(OPSD) din Giurgiu, Dan Cristescu.

“Am dorit să stăm de vorbă cu dumneavoastră, cei care mereu sunteţi alături de noi în fiecare campanie, să vă mulţumim pentru acest lucru şi ne dorim, totodată, să ne împărtăşiţi problemele cu care vă confruntaţi. De asemenea, aşteptăm propuneri pe care să le dăm mai departe către centru, propuneri ce ar putea deveni măsuri concrete într-o viitoare guvernare PSD”, le-a transmis Cristescu celor prezenţi la întâlniri.

La rândul său, Ion Popa a întărit spusele colegului de la Giurgiu şi a dat asigurări că va prezenta liderilor formaţiunii politice tot ceea ce i-au transmis pensionarii giurgiuveni.

“Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a ţinut să organizăm în întreaga ţară aceste întâlniri pentru că nu este de ajuns să-i asculte pe specialiştii de la centru, ci doreşte păreri, propuneri, probleme şi soluţii pentru viitoarea guvernare de la oamenii din teritoriu, de la cei care le trăiesc zi de zi. Se doreşte, astfel, un program de campanie unitar. Liviu Dragnea vrea să nu venim în faţa oamenilor cu fraze generale, ci cu un program concret, bazat pe ceea ce se întâmplă în fiecare zonă a ţării, pe fiecare ramură, domeniu. Pentru că PSD va convinge prin date, nu prin vorbe!”, a spus Popa.

I-au vorbit despre nemulţumirile lor, dar i-au prezentat şi idei pentru viitoarea campanie, cât şi pentru viitoarea guvernare, foşti profesori, foste cadre militare, dar şi oameni simpli care au muncit o viaţă întreagă pentru ţara lor şi care, din păcate, sunt, spun ei, marginalizaţi din toate punctele de vedere. Cu toţii, însă, au punctat faptul că doar în guvernările PSD autorităţile naţionale şi-au aplecat atenţia şi către ei.

“Tocmai de aceea, trebuie să sprijiniţi PSD în continuare! Trebuie să câştigăm alegerile parlamentare pentru a reda României demnitatea ce I se cuvine!”, le-a mai transmis colegilor din teritoriu liderul OPSD, Ion Popa.

La ambele întâlniri au fost prezenţi şi, la rândul lor au prezentat probleme locale, primarii Jean Jipa(Ogrezeni) şi Mihai Dobre( Mihăileşti).

Ion Popa va reveni la Giurgiu vineri, 16 septembrie, pentru a lua parte la şedinţa Biroului Executiv Zonal Central, eveniment la care vor fi prezenţi reprezentanţi ai opt Organizaţii de Pensionari Social-Democraţi din ţară.

Text şi foto: Cătălina Sfetcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.