Zeci de copii şi tineri talentaţi, de la toate şcolile generale din municipiul Giurgiu, au participat la un concurs dedicat împlinirii, în 2016, a 140 de ani de Crucea Roşie.

Premierea celor mai reuşite desene a avut loc joi, 14 aprilie, la Galeriile de Artă din centrul urbei, în prezenţa celor din conducerea filialei Giurgiu a Crucii Roşii, Lia şi Marian Măcelaru, dar şi a vicepreşedintelui la nivel naţional al Crucii Roşii Victor Boiangiu. De asemenea, a fost prezent şi presedintele CR Giurgiu, Bogdan Hurmuz.

„Vă mulţumim tuturor pentru că aţi dat curs invitaţiei noastre de a participa la acest concurs. Frumuseţea voastră se vede inclusiv din desenele pe care le-aţi realizat! Activitatea noastră din întreaga ţară vi se datorează vouă, dar şi părinţilor şi dascălilor care vă susţin. Ştim că suntem pe mâini bune şi vă aşteptăm la toate activităţile noastre!”, le-a transmis directorul Crucii Roşii Giurgiu, Marian Măcelaru, copiilor şi tinerilor prezenţi.

La rândul său, vicepreşedintele Victor Boiangiu i-a felicitat pentru desene. „Aţi mers pe ideea de umanitate şi înseamnă foarte mult, înseamnă că aveţi un suflet curat şi frumos”, a spus Boiangiu. El a transmis, totodată, felicitări şi din partea primarului Nicolae Barbu, cel care a sprijinit activităţile Crucii Roşii, dar care nu a putut fi prezent la eveniment, joi.

A luat cuvântul şi presedintele Crucii Roşii Giurgiu, Bogdan Hurmuz, cel care i-a chemat pe elevii giurgiuveni în familia „Crucea Roşie”. „Aici veţi găsi o familie. Pentru mine este o a doua familie. Aici veţi învăţa lucruri noi, veţi găsi seriozitate, vă veţi şi distra, dar cel mai important, veţi învăţa cum să ajutaţi semenii!”, a spus Hurmuz.

Copiii au fost felicitaţi şi de preotul Georgian al Bisericii „Buna Vestire” Giurgiu, dar şi de către inspectorul şcolar Ildiko Andraş.

Premiile date câştigătorilor au constat în diplome şi cupe.

Text şi foto: Cătălina Sfetcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.