Clădirea de patrimoniu, din strada Ştefan cel Mare, ce găzduieşte Secţia de Împrumut Cărţi pentru copii şi adulţi, a fost reabilitată şi modernizată cu fonduri de la Consiliul Judeţean Giurgiu. Lucrările au început în anul 2015, iar vineri, 15 septembrie, a avut loc inaugurarea acestora.

Au participat la eveniment reprezentanţii autorităţilor judeţene şi locale, cei ai instituţiilor de cultură giurgiuvene, iubitori de literatură şi prieteni ai Bibliotecii Judeţene „I.A. Bassarabescu”.

CLICK PE IMAGINI PENTRU A LE MĂRI!

Cu speranţa că imobilul va fi mereu la fel de neîncăpător cum a fost astăzi, vineri, 15 septembrie, cei prezenţi la inaugurarea lucrărilor ample realizate la imobilul din Ştefan cel Mare au asistat mai întâi la tradiţionalul moment de tăiere a panglicii.

Onoarea le-a revenit preşedintelui Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina, şi directorului Bibliotecii Judeţene „I.A. Bassarabescu”, Dan Mucenic.

Invitaţii lor au mers, ulterior, în incinta Secţiei de Împrumut unde, după o slujbă de sfinţire, au ascultat şi mesajele celor doi.

„Vă spun cu toată sinceritatea, sunt recunoscător că mi-a dat Dumnezeu zile multe şi că am apucat, astfel, să prind acest moment pe care, sincer, nu credeam că o să-l apuc vreodată: să vedem din nou această clădire ca pe una a Cărţii, revenind la statutul ei. Avem a mulţumi în primul rând Consiliului Judeţean Giurgiu care ne-a ajutat şi ne va ajuta în continuare. Sunt extrem de bucuros că a putut fi alături de noi preşedintele Marian Mina pe care îl aşteptăm la cât mai multe evenimente organizate de Biblioteca Judeţeană”, a spus Dan Mucenic.

„ Este o bucurie pentru noi, cei de la Consiliul Judeţean, că am reuşit să oferim giurgiuvenilor acest spaţiu modernizat. Este un proiect început în mandatul domnului Vasile Mustăţea şi îmi pare rău că nu a putut fi prezent. Îl asigur pe domnul director de sprijinul nostru, în continuare, ca şi de cel al domnului primar Nicolae Barbu, cu care am avut discuţii în acest sens. Aşa cum poate ştiţi, avem în vedere inclusiv preluarea clădirii din spatele acestui imobil pentru a fi dată în folosinţă tot Bibliotecii. De asemenea, vom continua cu modernizarea gardului care împrejmuieşte clădirea aceasta, dar şi cu amenajarea curţii”, a afirmat şi Marian Mina.

Preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu a devenit, de azi, „cetăţean de onoare al Bibliotecii Judeţene” şi a primit o plachetă, dar şi o diplomă „doveditoare” ale acestui fapt.

De altfel, Mucenic a oferit, în numele tuturor angajaţilor Bibliotecii diplome de excelenţă prietenilor instituţiei, colaboratorilor şi celor care sprijină sub diverse moduri activitatea acesteia.

Mai apoi, oaspeţii au vizitat toate încăperile Secţiei de Împrumut, reabilitate, modernizate şi cu mii de volume aşezate cu grijă la locul lor de salariaţii Bibliotecii „I.A. Bassarabescu”.

Mai multe imagini de la eveniment, AICI: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1999047247045876.1073741853.1869080486709220&type=3

Text şi foto: Cătălina Sfetcu

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.