Zeci de reprezentanţi ai PSD Giurgiu, vicepreşedinţi, lideri ai structurilor de femei, tineri, seniori şi primari au participat, vineri, 20 martie, la prima parte a Consiliului Naţional al PSD, găzduit de Palatul Parlamentului.

În cadrul acestei prime părţi, cei 56 de delegaţi din partea judeţului nostru au fost, împărţiţi fiind- în funcţie de specializare-, alături de colegii lor din toată ţara, la 14 ateliere de lucru.

Vorbim despre dezbateri susţinute de personalităţi ale partidului, cât şi de invitaţi de seamă, pe teme precum: administraţie publică, finanţe, educaţie, sănătate, agricultură, tineret şi sport, economie, energie, IMM-uri, afaceri europene, politică externă.

Şi mai exact printre subiectele aplicate discutate se numără: „Dezvoltarea regională şi reforma administrativă”, „Reforma politică fiscal bugetară”, „Misiunea şcolii în secolul XXI”, „Masterplanul în transporturi”, „Locuri de muncă, combaterea sărăciei” sau „Afimarea femeii în familie şi societate”. La acest ultim atelier de lucru menţionat, de exemplu, printre cei care au ţinut scurte prelegeri se numără senatorii Gabriela Firea şi Doina Fedorovici, Mirel Palada-consilier de stat, psihologul Cristina Fulop, Alexandru Cumpănaşu sau europarlamentarul Viorica Dăncilă.

Pornind de la declaraţia Gabrielei Firea, aceea că i s-a cerut public să aleagă ce este: femeie, soţie, senator, politician etc., discursurile s-au axat, desigur, pe ideea că şi femeile, ca şi bărbaţii, pot fi „de toate”.

Ne dorim un cadru normal de afirmare a femeii, fără umiliri, fără afirmaţii sexiste(…). O femeie poate veni cu o foarte mare contribuţie la legislaţie în mai multe domenii, educaţie, sanitar, mediu. Femeile sunt sensibile, dar şi tenace”, a spus, printre altele, Firea, anunţând că în Parlamentul României, de exemplu, deşi sunt doar 11% femei, acestea(cel puţin la Senat) sunt cu 78% mai active decât bărbaţii.

 

Un discurs aparte, delicios – am putea spune, l-a avut medicul Monica Pop, de 22 de ani director al Spitalului de Oftalmologie din Capitală. Ea a spus că nu crede în discriminare, ci doar în „prostia omenească”, în complacerea femeii într-o condiţie sau alta şi a spus că femeia este independentă şi poate fi de succes, dar doar dacă vrea.

De asemenea, au fost exprimate opinii pertinente şi de un specialist psiholog, Cristina Fulop, cea care a punctat faptul că între femei şi bărbaţi nu trebuie să fie o competiţie(fie şi pe drepturi), ci o colaborare.

Pe pagina noastră de facebook, https://www.facebook.com/pages/Giurgiu-Net/673306689383875?fref=ts puteţi vedea mai multe poze de la atelierul de lucru pe tema „Afimarea femeii în familie şi societate”.

Mâine, sâmbătă, 21 martie, va avea loc cea de-a doua parte a Consiliului Naţional al PSD, unde va fi ales preşedintele acestei structuri. Vom reveni cu poze şi informaţiile aferente.

Cătălina Sfetcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.