Judeţul Giurgiu a primit, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală II o sumă foarte mare, respectiv circa 800 de milioane de lei, fiind al treilea judeţ din acest punct de vedere. Primarii giurgiuveni trebuie, însă, acum să finalizeze absorbţia fondurilor obţinute pe PNDL I şi să treacă repede la treaba în ceea ce priveşte întocmirea documentaţiilor pentru a doua tranşă de fonduri.

Vorbim despre lucrări de reabilitare şi modernizare drumuri, şcoli, introducere reţele apă-canal, proiecte atât de necesare pentru dezvoltarea fiecărei localităţi în parte.

După ce, în urmă cu câteva săptămâni, o întâlnire similară a avut loc în nordul judeţului, miercuri, 6 septembrie, primarii din zona de sud a judeţului Giurgiu s-au reunit pentru a discuta aceste teme, a prezenta probleme şi a încerca să găsească împreună soluţii. Întâlnirea de lucru a fost organizată de conducerea Consiliului Judeţean Giurgiu, respectiv de preşedintele Marian Mina, iar la eveniment au fost invitaţi şi senatorul Niculae Bădălău, deputatul Elena Dinu, prefectul Nina Carmen Crişu şi alţi reprezentanţi ai adminstraţiei giurgiuvene.

CLICK PE IMAGINI PENTRU A LE MĂRI!

„Alături de primarii localităților giurgiuvene din sud, am participat la o întâlnire de informare cu privire la analiza investițiilor ce vizează dezvoltarea locală, pe teme legate de problemele existente la nivelul primăriilor.
Împreună am dezbătut finanțările prin programele guvernamentale-PNDL şi sursele de finanțare nerambursabile externe. Întâlnirea a avut ca scop discutarea și clarificarea unor aspecte legate de demersurile pentru a putea demara proiectele, astfel încât să nu apară disfuncţionalităţi în implementarea acestora. 
Le mulțumesc pentru prezență Președintelui Executiv al PSD, Niculae Badalau, doamnei deputat Elena Dinu, doamnei prefect Lavinia Crișu precum și primarilor giurgiuveni”, a transmis, ulterior întâlnirii, pe pagina sa de Facebook, Marian Mina- lider al PSD Giurgiu.

 

„Am avut, ieri, o întâlnire de lucru substanțială și productivă cu primarii giurgiuveni din sud și cu reprezentanții autorităților publice giurgiuvene. 
Am abordat teme referitoare la problemele întâmpinate de aceștia în scopul identificării unor soluții viabile, asigurându-i totodată de întreaga mea disponibilitate.
Am reținut, din discuțiile de astăzi, o serie de aspecte punctuale, pe care le vom analiza în perioada imediat următoare, în vederea identificării soluțiilor de rezolvare.
Voi continua aceste forme de dialog, cu maximă deschidere și transparență”, a scris pe Facebook şi preşedintele executiv al PSD central, Niculae Bădălău.

Cătălina Sfetcu

Mai multe imagini AICI: https://www.facebook.com/pg/Giurgiu-Net-Oficial-1869080486709220/photos/?tab=album&album_id=1995104437440157

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.