Prefectura Giurgiu a organizat miercuri, 22 iunie, o întâlnire între reprezentanţii autorităţilor locale giurgiuvene şi cei ai E Distribuţie Muntenia. Evenimentul a avut loc la Ateneul „Nicolae Bălănescu”.

Au fost prezenţi primari giurgiuveni sau reprezentanţi ai primăriilor din judeţ. Înainte de a discuta cu cei de la Enel, specialiştii din Prefectura Giurgiu au prezentat situaţia recensământului în judeţul nostru, atrăgând atenţia că sunt unele probleme în câteva dintre comune, acolo unde rata de recenzare este foarte scăzută. Li s-a atras atenţia primarilor că sumele pe care le vor primi prin Finanţe vor depinde de numărul de persoane declarate la recensământ.

În ceea ce priveşte tema întâlnirii, au luat cuvântul mai mulţi primari, mai ales din nordul judeţului, care au atras atenţia asupra faptului că din cauza lipsei investiţiilor Enel le pleacă şi lor investitorii. De asemenea, unii au reclamat că sunt probleme cu obţinerea avizelor de către cei care vor fie să construiască o casă, fie să dezvolte o afacere, dar au spus şi că au nevoie de ajutor privind extinderea reţelelor de distribuţie a energie electrice.

Reprezentanţii Enel au transmis că extinderea reţelei se face de către autorităţile locale, în colaborare cu această companie şi au precizat că vor accesa fonduri europene prin intermediul cărora să facă noi investiţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.