Polițiștii de frontieră giurgiuveni au descoperit, în urma unor controale efectuate asupra a şase mijloace de transport, peste 4.400 de bunuri, constând în parfumuri, articole vestimentare și articole de încălţăminte tip sport, care prezentau suspiciuni de contrafacere. Produsele, estimate la o valoare de 900.000 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În ultimele 24 de ore, polițiștii de frontieră giurgiuveni au descoperit, în urma unor controale efectuate asupra a şase mijloace de transport, mai mulți saci din plastic și  colete de culoare neagră, care conţineau 4.437 de bunuri, constând în articole vestimentare, încălţăminte tip sport şi produse de parfumerie, toate purtând însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

Cinci cetăţeni turci și patru cetățeni români, cu vârste cuprinse între 22 şi 64 de ani, au declarat colegilor noştri faptul că au achiziţionat produsele respective din Turcia însă nu deţin documente de provenienţă pentru acestea.

Bunurile, estimate la  900.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În prezent, se efectuează cercetări față de persoanele în cauză, pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca la finalizarea acestora să fie propuse soluții legale prin unitatea de parchet.

Comunicat de presă ITPF Giurgiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.