Social-democratii giurgiuveni au desfasurat la finalul acestei saptamani o campanie de informare si consultare cu privire la schimbarea tratatelor europene pentru a evalua dacă acestea răspund așteptărilor românilor.

Campania se desfasoara la nivel national, iar PSD, cu sprijinul PES Activists Romania este singurul partid politic care a demarat o campanie pe aceasta tema relevanta pentru viitorul Uniunii Europene si pentru modul in care Uniunea poate raspunde mai bine asteptarilor cetatenilor sai.

Schimbarea tratatelor nu reprezinta un scop in sine, insa nevoia ca Uniunea Europeană să dispună de noi instrumente prin care să poată proteja populația si nevoia unei  Europe mai unite, mai umane și mai eficiente, reprezinta certitudini.

Redefinirea unor competente pe zona de sănătate, de politici sociale, de energie sau chiar de educație ar putea crea premisele unei vieti mai bune pentru cetatenii tuturor statelor europene, inclusiv pentru cetatenii romani.

Parlamentul European, ca principală instituție reprezentativă la nivel european, trebuie să aibă dreptul de inițiativă legislativă pentru a putea îndeplini voința cetățenilor. 

De asemenea, pe anumite subiecte punctuale, precum aderarea la spațiul Schengen sau pentru aplicarea sancțiunilor impuse statelor agresoare, este nevoie de o procedură mai facilă.

O asa linie rosie ce trebuie urmarita este aceea  de e evita situtiile in care anumiți birocrați europeni să decidă netransparent,  ci  este nevoie ca vocea fiecărei țări și a fiecărui cetățean european să fie auzită cu adevărat la nivel european.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.