Zeci de copii, tineri şi adulţi au răspuns invitaţiei municipalităţii de a marca evenimentul „Ora pământului”, într-un mod special.

Astfel, ei şi-au luat bicicletele, s-au echipat corespunzător şi au mers în Parcul Steaua Dunării, acolo unde au participat la o plimbare pe biciclete. Organizatorii au menţionat că nu este o competiţie, ci un mod de a le arăta tuturor că ne putem deplasa şi… altfel decât cu maşina, pentru protejarea mediului înconjurător. Cei mai mici dintre cei prezenţi au participat la o mini-competiţie de desene pe asfalt.

„Trebuie să conştientizăm că prin răspundere şi comportament faţă de natură facem ca mediul înconjurător să fie propice vieţii. Chiar dacă meteorologii au anunţat condiţii nefavorabile, iată că, totuşi, soarele şi-a făcut prezenţa! Vă doresc succes, acţiunea este una de conştientizare a faptului că trăim în natură, astfel că trebuie s-o îngrijim”, le-a spus celor prezenţi primarul Nicolae Barbu.

Participanţii au primit diplome, tricouri, dar şi pachete cu dulciuri.

Acţiunea a fost organizată de Primăria Giurgiu, în parteneriat cu CSM Dunărea Giurgiu, Inspectoratul Şcolar şi Centrul Cultural „Ion Vinea”.

Foto: Primăria Giurgiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.