Noapte de coşmar, fără exagerare. Şi pentru cei care au stat în locuinţă, dar mai ales pentru pompierii giurgiuveni. Codul Portocaliu de furtună şi-a făcut pe deplin efectele şi la Giurgiu, noaptea trecută, mai ales după ora 03.00, când vremea rea a atins apogeul.

Vântul cu o viteză uluitoare a rupt mai mulţi copaci şi stâlpi electrici, dar a şi smuls acoperişuri care au făcut praf câteva maşini. Ca tacâmul să fie complet, în „şuieratul” sinistru şi asurzitor, similar cu acela din timpul unui cutremur, a căzut grindină, câteva minute, într-o cantitate semnificativă, dar, din fericire, nu a fost de dimensiuni atât de mari încât să producă pagube maşinilor. Cu siguranţă, însă, au fost afectate culturile agricole şi arborii din municipiu şi din judeţ.

La prima oră, luni, 3 iulie, pompierii giurgiuveni au transmis şi un prim bilanţ al misiunilor pe care le-au avut de îndeplinit.

Astfel, la ora 03.16, un acoperiş de pe un bloc din Bulevardul Bucureşti a fost luat pe sus de vântul puternic. O oră mai târziu, cei de la ISU Giurgiu interveneau pentru degajarea carosabilului, după ce trei arbori au căzut pe drumul ce leagă Ghizdaru de Onceşti.

În jurul orei 04.50, pompierii scoteau apa de pe o şosea din Cartierul Tineretului, în zona Şcolii 10, iar în jurul orei 07.00 efectuau aceeaşi manevră în Daia.

La ora 08.08, pompierii au intervenit pentru asigurarea măsurilor PSI, după ce un stâlp a căzut pe o şosea din oraşul nostru. Peste o oră, tot în municipiu, a mai „căzut” un stâlp, de această dată în Tineretului.

În jurul orei 10.00, angajaţii ISU Giurgiu interveneau pentru eliberarea carosabilului de ramurile unui copac prăbuşit, pe strada Păcii, în timp ce, la 11.19, se efectua aceeaşi operaţiune, dar pe Griviţei, în cazul unui copac căzut pe acoperişul unei case.

Judeţul Giurgiu a intrat din această dimineaţă sub Cod Portocaliu de ploi abundente, instabilitate atmosferică, 50-70 de litri pe metrul pătrat, până mâine, 4 iulie.

Foto: Primăria Giurgiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.