Peste 200 de sportivi din şapte ţări vor veni, weekendul viitor, la Prundu, pentru a participa la Campionatul European BMU Etapa a II-a, respectiv CNIR Motocros etapa I. Primarul comunei Prundu, Cătălin Corbea, a oferit marţi, 17 aprilie, informaţii despre acest subiect.

Potrivit edilului giurgiuvean, sâmbătă, 21 aprilie, respectiv duminică, 22 aprilie, se va desfăşura pe modernul circuit de motocros de la Prundu prima etapă de campionat est-european organizată după mult timp în România.

O să avem o participare importantă. Vor veni sportivi din şapte state şi sper să avem o cursă foarte bună. Piloţii, de toate vârstele, sunt din România, Turcia, Bulgaria, Macedonia, Grecia, Moldova şi s-ar putea ca sâmbătă să vină şi sportivi şi din Ungaria. Competiţia de anul acesta este organizată de Federaţia Română de Motociclism iar Primăria Prundu este partener principal”, a spus Corbea.

CLICK PE IMAGINI PENTRU A LE MĂRI!

Întrebat de ce organizatorii au ales Prundu, primarul comunei a afirmat că, deşi mai sunt în ţară trasee de motocros, cel din judeţul Giurgiu este preferat de sportivi din mai multe motive.

“Cred că a fost ales Prundu anul acesta pentru că este la graniţa cu Bulgaria, este mai aproape şi pentru piloţii din Grecia, Macedonia, chiar Turcia. Sportivii care veneau din partea asta de Europa aveau o problemă cu aglomeraţia pe zona Bucureşti şi refuzau participarea la cursele din România. Iată că acum s-a găsit soluţia asta. În plus, circuitul de la Prundu de fiecare dată a fost bine cotat de piloţi şi toate organizările au fost cel puţin bune”, a declarat Cătălin Corbea.

El a precizat că, deşi pus la punct şi pentru competiţiile trecute, circuitul de la Prundu a beneficiat recent de modernizare cu fonduri europene.”Circuitul a fost modernizat anul trecut, când am finalizat un proiect european. Am realizat împrejmuirea circuitului, a fost construit un sistem de irigaţii, sistemul de iluminat, avem acum toate utilităţile în zona de padoc pentru piloţi, dar şi în zona de vizitatori. De asemenea, am pus la punct sistemul de cronometraj. Circuitul de motocros de la Prundu are, în momentul acesta, strictul necesar pentru organizarea unei curse în bune condiţii”, a precizat primarul din Prundu.

Întrebat ce vârste au sportivii care vor veni la Campionatul European, Cătălin Corbea a precizat că în acest sport nu există limită de vârstă, ci sunt mai multe clase: de la 50 de centimetri cubi(copii de 4-7 ani) şi până la 2,5- profesionişti, plus clasele pentru veterani.

“Lansez invitaţia către giurgiuveni să vină, weekendul acesta, la Prundu! Va fi o cursă unde pot veni ca şi spectatori fără să plătească bilet. Cred că o să fie vreme bună şi, ca la fiecare organizare, vom avea şi acum muzică, grătare, mici, bere, sucuri pentru copii”, a spus Cătălin Corbea.

Întrucât vorbim despre un campionat european, o asemenea competiţie nu va fi organizată simultan în ţările participante, astfel că sunt aşteptaţi la Prundu peste 200 de piloţi, iar nivelul competiţional va fi, fără îndoială, unul foarte ridicat.

Vom reveni şi noi cu imagini şi informaţii de la evenimentul din 21-22 aprilie.

Text şi foto: Cătălina Sfetcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.