Au trecut 75 de zile de când Avram Iancu, bibliotecarul din Petroșani, înoată zilnic în încercarea sa de a străbate Dunărea de la izvor până la Sulina. El a ajuns în Portul Giurgiu sâmbătă, 2 septembrie,în jurul orei 19.00.

CLICK PE IMAGINI PENTRU A LE MĂRI!

A fost întâmpinat de reprezentanţii autorităţilor locale, dar şi de zeci de giurgiuveni de toate vârstele, care l-au aplaudat şi l-au felicitat, încurajându-l să ducă la bun sfârşit acest pariu cu Dunărea, cu el însuşi.

Astăzi, Avram Iancu a înotat aproape continuu peste 40 de kilometri, dar şi-a tras sufletul preţ de câteva minute, a primit darurile oferite de giurgiuveni prin intermediul primarului Nicolae Barbu, a stat de vorbă cu presa şi s-a fotografiat cu toţi cei care au dorit acest lucru.

„Bine ai venit la Giurgiu! Este un moment emoţionant pentru noi. Te primesc în numele tuturor locuitorilor din Giurgiu, în calitate de primar, dar şi în calitate calitate de vicepreşedinte al Consiliului Oraşelor Riverane Dunării. Prin această acţiune ne faci să ne simţim mândri, mai ales că noi, comunităţile de la Dunăre, mereu spunem că acest fluviu nu ne-a despărţit, ci ne-a unit”, i-a spus lui Avram Iancu primarul Barbu.

La rândul său, Avram Iancu le-a mulţumit tuturor pentru primire şi, în interviul pe care l-a acordat jurnaliştilor, a spus că îşi doreşte să ajungă la „capătul” Dunării, deci nu la capătul puterilor. A recunoscut că cel mai tare îi este teamă de momentele în care ar putea simţi că „nu mai poate”, dar a spus că nu apărut niciunul până acum.

„Va fi o încercare dificilă, care va împinge limitele umane la extrem. (…)  Știu exact ceea ce vreau! Nu iau în calcul un eșec, ci doar modul în care va trebui să fac față tuturor obstacolelor”, declara, la plecare, Avram Iancu, 41 de ani și tată a trei fetițe.

Bibliotecarul care reușea pe 30 august 2016 să traverseze înot Canalul Mânecii în aproape 18 ore, și-a propus pentru 2017 un obiectiv și mai ambițios: să fie primul din lume care parcurge toată lungimea Dunării numai în slip, fără protecție termică (costumul de neopren).

Mai multe imagini de la sosirea sa în Portul Giurgiu, AICI: https://www.facebook.com/pg/Giurgiu-Net-Oficial-1869080486709220/photos/?tab=album&album_id=1993269417623659

De când a sărit în fântâna Donauquelle, locul care marchează izvorul Dunării,  Avram Iancu a înotat zilnic distanțe între 18-53 de kilometri, trecând prin șase din cele 10 țări riverane (Germania, Austria, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Serbia), și prin cele patru capitale (Viena, Bratislava, Budapesta și Belgrad).

De la Giurgiu urmează alți 490 km de kilometri din totalul de 2860 și alte patru țări – România, Bulgaria, Moldova șiUcraina.

Foto: Cătălina SFETCU

Evoluția înotătorului poate fi văzută în timp real utilizand următorul link:

http://share.findmespot.com/shared/faces/viewspots.jsp?glId=0xj3eN6fpUVteXlMrqsu1K3rIT2RS4c4C

dar și pepagina de facebook:

https://www.facebook.com/CanahHempEssentials/

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.