O zi importantă, astăzi, 15 iunie, pentru giurgiuvenii din Adunaţii Copăceni. Reţeaua de gaze a devenit oficial funcţională şi poate incepe branşarea tuturor locuinţelor şi instituţiilor publice din comună.

“În fapt, astăzi suntem martorii momentului finalizării lucrărilor care au avut ca scop înființarea serviciului de distribuție a gazelor naturale pentru cele 4 sate ale comunei Adunații Copăceni.
Iată cum un proiect care acum câțiva ani părea imposibil de realizat astăzi este o certitudine pentru locuitorii comunei noastre.
Mulțumesc pe această cale companiei S.C. Megaconstruct S.A. în calitate de concesionar și investitor, Societății Naționale TRANSGAZ S.A. Mediaș ca parte implicată în construirea conductei magistrale și a stației de predare, și nu în ultimul rând autorităților județene Ilfov și Giurgiu.
De mâine, 16 iunie 2020, vă așteptăm între orele 10-14 la sediul Megaconstruct S.A., strada Principală nr. 38 din Adunații Copăceni pentru depunerea cererilor de branșare. Mulțumesc Bunului Dumnezeu!
”, a declarat primarul comunei Adunaţii Copăceni, Dan Rusu.

La evenimentul de astăzi au fost prezenţi şi fostul ministru al Economiei, Niculae Bădălău, dar şi preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina.

„Comuna Adunaţii Copăceni a devenit oficial, de astăzi, prima din judeţul Giurgiu care are reţea de gaze naturale în toate satele arondate.

Acest lucru reprezintă un mare succes pentru unitatea administrativ-teritorială respectivă, oferind premisele dezvoltării economice durabile!

Introducerea reţelei de gaze naturale nu înseamnă doar confort sporit pentru cetăţeni, dar şi atragerea de investitori. Acolo unde ai gaz şi energie, ai şi posibilitatea de a te dezvolta! Totodată, avem nevoie de companii puternice şi de oameni serioşi. Mulţumesc, astfel, conducerii firmei care a realizat investiţia cu fonduri proprii şi îmi doresc să ne ajute în continuare să avem asemenea lucrări în cât mai multe comune giurgiuvene!”, a declarat senatorul Niculae Bădălău.

„Cu seriozitate, multă muncă şi pricepere, orice proiect, oricât ar fi de greu, poate deveni realitate! Primarul comunei Adunaţii Copăceni, Dan Rusu, a reuşit să finalizeze unul dintre cele mai ambiţioase şi dificile proiecte din întreg judeţul Giurgiu. Este vorba despre introducerea reţelei de gaze naturale în toate localităţile comunei menţionate. Meritul pentru acest succes le aparţine lui Dan Rusu, echipei sale din Primărie şi firmei care a executat lucrarea! Le mulţumim, îi felicit şi îmi doresc să avem proiecte similare în cât mai multe comune din judeţul nostru!”, a afirmat şi Marian Mina.

Directorul firmei care a realizat investiţia, Megaconstruct, Cătălin Ivan.

„Este un moment fericit, atât pentru autorităţile locale, cât şi pentru noi, ca şi companie. A fost un proiect frumos şi foarte complicat. Este vorba despre o reţea cu o lungime de 50 de kilometri, o investiţie care va aduce beneficii foarte mari comunităţii. Este o investiţie în care credem şi care va dinamiza zona din punct de vedere economic”, a declarat directorul firmei Megaconstruct.

Alimentarea este făcută dintr-o staţie a Transgaz, reţeaua vine prin Măgurele, Dărăşti de Ilfov, până la Adunaţii Copăceni şi alimentează toate localităţile pe care le traversează. Pentru Adunaţi, sunt vizate 3.100 de imobile, 154 de societăţi comerciale şi 17 obiective sociale. Valoarea totală a investiţiei se ridică la  2 milioane de euro, fără TVA.

Până acum, au fost deja depuse 500 de cereri de branşare din partea locuitorilor din Adunaţii Copăceni.

Foto: Cătălina Sfetcu

1 COMENTARIU

  1. […] O zi importantă, astăzi, 15 iunie, pentru giurgiuvenii din Adunaţii Copăceni. Reţeaua de gaze a devenit oficial funcţională şi poate incepe branşarea tuturor locuinţelor şi instituţiilor publice din comună. “În fapt, astăzi suntem martorii momentului finalizării lucrărilor care au avut ca scop înființarea serviciului de distribuție a gazelor naturale pentru cele 4 sate ale comunei […] Sursa: giurgiu-net.ro Articol sursa: FOTO: Adunaţii Copăceni este prima comună din judeţul Giurgiu care are reţea de gaze în toate … […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.