Deşi umbrită de tragicul eveniment de vinerea trecută, sărbătoarea nu a putut trece, totuşi, fără a fi marcată. Aşa că, cei din conducerea prestigioasei unităţi de învăţământ giurgiuvene au ales să marcheze cei 146 de ani de existenţă printr-o ceremonie simplă, de bun simţ.

Mai exact, este vorba despre o slujbă specifică oficiată de preotul Tudor Georgian. Înainte de aceasta, a fost ţinut un moment de reculegere atât în memoria tinerilor care au murit în incendiul de la Club Colectiv, cât şi în memoria profesorilor de la „Maiorescu”, respectiv a celor care nu mai sunt printre noi.

Ulterior, a fost dat citirii mesajul directorului Colegiului Naţional „Ion Maiorescu”, Mirela Delea.

Ziua de 4 noiembrie reprezintă un moment aparte, de mare importanţă în istoria şcolii noastre. Iată-ne ajunşi la 146 de ani de existenţă, o existenţă marcată de performanţă şi tradiţie.

Inaugurarea oficială a actualului colegiu a avut loc la 4 noiembrie 1869. Cursurile gimnaziului s-au deschis cu doar 18 elevi, îndrumaţi de doi profesori şi, încă de la inaugurarea sa, sub îndrumarea unor dascăli competenţi şi dăruiţi profesiei, şcoala noastră a cunoscut o continuă ascensiune ajungând una dintre cele mai cunoscute din ţară şi afirmăm cu tărie, cea mai apreciată în acest judeţ.

Misiunea noastră este dezvoltarea fiecărui elev la potenţialul său maxim, a valorilor sale umane si educaţionale şi a competenţelor cheie care îi permit inserţia socială şi învăţarea pe tot parcursul vieţii.

O comparaţie între începuturile şcolii noastre şi momentul prezent ne aduce în faţa unor statistici care ne fac să fim încrezători pentru viitor, aşteptând generaţii din ce în ce mai bune de elevi. Funcţionăm cu 1.070 de elevi, 37 de clase, 58 de cadre didactice(…), 44 de olimpici la concursuri şi olimpiade naţionale şi internaţionale(…), 92% promovabilitate la Bacalaureatul precedent. Transmitem, cu această ocazie, mulţumiri instituţiilor cu care colaborăm, în special Primăriei municipiului Giurgiu, Inspectoratul Şcolar şi Asociaţiaţie Pro Maiorescu pentru sprijin şi performanţa de a răspunde cu promptitudine solicitărilor noastre şi suntem convinşi că ne vor sta alături şi pe viitor. Procesul de dezvoltare a şcolii îşi urmează neîncetat cursul său şi, de aceea, este necesară sprijinirea demersurilor pe care noi le facem pentru ca actuala, dar şi viitoarele generaţii să poată beneficia de cele mai bune condiţii de studiu. În încheiere, reiterez faptul că prestigiul recunoscut al Colegiului şi performanţele sale ne conferă, în continuare, prima poziţie în ierarhia şcolilor giurgiuvene şi ne obligă la depunerea tuturor eforturilor necesare în vederea păstrării acestei poziţii şi pe viitor”, spune Mirela Delea.

La rândul său, preşedintele Asociaţiei „Pro Maiorescu”, profesorul Mugurel Burcescu, a cerut un moment de reculegere pentru tinerii din Colectiv, dar a şi anunţat că Asociaţia pe care o conduce va dona o siglă pe care este înscrisă denumirea unităţii de învăţământ.

A luat cuvântul şi inspectorul şcolar şef, Gigi Oprişan. „Din partea mea, dar şi a colegilor mei, urarea este să fiţi săntoşi şi, în continuare, să aveţi rezultate excelente la învăţătură”, a spus el.

Fostul director Ion Dincă le-a reamintit tinerilor şi profesorilor lor cele mai importante momente din istoria Colegiului „Ion Maiorescu”, şi-a exprimat încrederea că tot mai mulţi părinţi, dascăli se vor înscrie în Asociaţia ce poartă numele instituţiei de învăţământ. „Rezultatele au fost deja prezentate, eu, care am lucrat aici, ani de zile, le urez profesorilor şi elevilor, sănătate şi multă putere de muncă şi să ducem prestigiul acestei unităţi şcolare mai departe şi poate chiar mai bine de până acum”, a mai spus el.

Foto şi text: Cătălina Sfetcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.