Este vorba despre o dezbatere intitulată „Politici publice privind drepturile femeii. Îmbunătăţirea vieţii femeilor din mediul rural” ce a avut loc vineri, 8 iulie 2016, la Palatul Parlamentului.

Potrivit site-ului PSD.ro, la lucrări au participat europarlamentarul PSD Viorica Dăncilă, preşedinte al OFSD, Florin Iordache- preşedintele Camerei Deputaţilor, europarlamentarul Liliana Iotova, preşedintele Organizaţiei de Femei a Partidului Socialist Bulgar şi Maria Lazăr, secretarul general al OFSD. 

„Dezbaterile s-au axat pe următoarele teme: Gradul de ocupare al femeilor în România. Oportunităţi şi linii de finanţare pentru femeile din mediul rural; Educaţia şi pregătirea profesională a femeilor, factori determinanţi pentru accesul echitabil pe piaţa muncii; Creşterea gradului de conştientizare cu privire la drepturile femeii. Rolul ce revine organizaţiilor de femei; Accesul la servicii de sănătate a femeilor, politici guvernamentale în acest scop.

Viorica Dăncilă pledează pentru regândirea construcției europene și pentru implicarea cetățenilor.

„Vocea cetățenilor trebuie să se facă mult mai mult auzită în Parlamentul Eurpoean. La fel de adevărat este că cetățenii s-au săturat de foarte multe vorbe, vor măsuri concrete și cred că Brexitul este un moment de la care putem să pornim și să aducem mai multă credibilitate pentru instituțiile europene”, a declarat la finalul dezbaterilor preşedinta OFSD”.

PSD.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.