PRELUARE EVENIMENTUL ZILEI:

„Hoții care, la începutul lunii februarie, au prădat depozitul cu probe al IPJ Giurgiu sunt, încă, bine mersi în libertate. Ancheta polițiștilor giurgiuveni – care ar fi trebuit să investigheze furtul din propria ogradă pe care au lăsat-o vraiște în fața bandiților -, nu a dus la nimic. Dosarul le-a fost luat de șefi.

(…)

La Giurgiu, ancheta ar fi putut fi influențată

Asta înseamnă, că în cercul de suspecți sunt polițiști care fie au funcție de conducere, fie de execuție. Oameni în uniformă care, în acest moment, se află în atenția investigatorilor care se ocupă de acest caz extrem de ciudat. Polițiști care, ne-au dezvăluit surse apropiate anchetei, nu sunt doar din Giurgiu, ci și din județul Dâmbovița.

Și mai poate însemna ceva. În opinia avocatului Adrian Cuculis, dacă ancheta ar fi fost continuată de judiciariștii giurgiuveni ar fi putut exista riscul ca ea să fie influențată. ”Parchetele lucrează ierarhic și, dacă în timpul investigațiilor, se constată că e mai sigur ca ancheta să se mute dintr-un loc în altul, atunci acest lucru se face pe bază de ordonanță. Astfel se evită și eventualele influențe ce pot apărea în timpul anchetelor, pe linie ierarhică, între polițiștii-anchetatori și colegii lor pe care îi investighează”, ne-a explicat avocatul Cuculis.

Investigațiile au ajuns în județul Dâmbovița

Povestea hainelor de contrabandă care au dispărut cu sacii din depozitul IPJ Giurgiu împreună cu alte corpuri delicte este doar o parte a investigației care îi vizează și pe polițiști. În acest punct al anchetei, investigatorii au o informație-șoc care acum este verificată. Mergând pe urmele celor 30 de treninguri de contrabandă descoperite recent, anchetatorii au trecut granițele județului Giurgiu și au ajuns în Dâmbovița. Acolo, rude ale unor polițiști ar purta haine de contrabandă ce par a fi din ”lotul” provenit din jaful de la IPJ Giurgiu.

”Ancheta s-a extins din Giurgiu și în județul Dâmbovița. Există informații că rude ale unor polițiști, chiar părinți, poartă haine despre care se crede că ar fi putut să fi fost furate din depozitul IPJ Giurgiu. Se etalează cu ele. Inițial s-au descoperit vreo 30 de treninguri contrafăcute și de la ele s-a mers pe fir. Asta este doar o parte a investigației pentru că sunt căutate nu numai hainele de contrabandă furate, ci și alte corpuri delicte, probe în dosare penale, care au dispărut la acel jaf – arme albe și de foc, documente. Acel depozit era ca un talcioc unde totul era la saci, fără o inventariere clară, cu procese verbale, așa cum o cere procedura. Acest lucru l-a depistat și echipa de control a ministrului de interne care, recent, s-a mai dus o dată acolo. Până în acest moment, împotriva ofițerilor și agenților nu s-a formulat nici un fel de acuzație. Și nici împotriva celor care poartă acele haine ce pot fi furate de la poliție”, ne-au dezvăluit surse judiciare.

Ca o coincidență, o dată cu întorsătura pe care a luat-o ancheta care a virat spre București, IPJ Giurgiu a fost parcă lovit de o molimă care a băgat în concediu medical câțiva polițiști cu responsabilități directe în ceea ce privește acel depozit de corpuri delicte al poliției giurgiuvene”.

ÎNTREGUL ARTICOL, AICI: https://evz.ro/exclusiv-se-contureaza-o-ipoteza-socanta-politistii-au-furat-hainele-de-contrabanda-din-depozitul-de-corpuri-delicte-giurgiu.html

1 COMENTARIU

  1. […] PRELUARE EVENIMENTUL ZILEI: „Hoții care, la începutul lunii februarie, au prădat depozitul cu probe al IPJ Giurgiu sunt, încă, bine mersi în libertate. Ancheta polițiștilor giurgiuveni – care ar fi trebuit să investigheze furtul din propria ogradă pe care au lăsat-o vraiște în fața bandiților -, nu a dus la nimic. Dosarul le-a fost luat […] Sursa: giurgiu-net.ro Articol sursa: EVZ.RO EXCLUSIV: Ipoteză şocantă- Polițiștii ar fi furat hainele de contrabandă din depozitul … […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.