Aşa prevede un proiect al Grupului Parlamentar al PSD, menit să completeze Legea Educaţiei Naţionale.

Conform unui comunicat de presă al social-democraţilor din Parlament,  în ședința de vot final care a avut loc marți, 11 aprilie a.c., Camera Deputaților a adoptat Propunerea legislativă pentru modificarea și completarea art. 111 din Legea educației naționale nr.1/2011, Senatul urmând să fie for decizional.

„Viitorul unei țări este direct legat de tinerele generații, de gradul lor de educare și de performanțele celor mai buni. Pornind de la acest adevăr, un număr semnificativ de deputați din cadrul Grupului Parlamentar al PSD au elaborat și au inițiat un proiect de lege care modifică și completează Legea educației naționale nr.1 din 2011, astfel încât actul normativ să permită consiliilor județene să se implice în premierea elevilor care obțin rezultate deosebite la olimpiadele, concursurile și competițiile școlare organizate la nivel județean.

(…)

În contextul actual, unitățile de învățământ și inspectoratele școlare nu au fonduri suficiente pentru a premia elevii olimpici cu rezultate merituoase la nivel județean. Cu toate acestea, legislația în vigoare prevede implicarea consiliilor județene numai în finanțarea organizării și desfășurării olimpiadelor și a concursurilor școlare locale, nu însă și în asigurarea fondurilor pentru premierea elevilor.

În urma modificărilor aduse actului normativ de deputații PSD, se creează cadrul legal prin care forurile județene pot să se implice în mod direct în finanțarea premiilor acordate acestor elevi. De asemenea, consiliile județene se pot implica și în asigurarea fondurilor pentru acordarea de stimulente financiare cadrelor didactice care s-au ocupat de pregătirea elevilor cu rezultate deosebite la competiții școlare și olimpiade. Modificările aduse de noua lege susțin și motivează copiii din medii sociale defavorizate să învețe și să facă performanță în educație.

Grupul Parlamentar al PSD”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.