Simularea examenelor naţionale, respectiv a bacalaureatului a avut loc la jumătatea lunii martie şi la Colegiul Naţional „Ion Maiorescu”.

Directorul instituţiei de învăţământ, Mirela Delea, spune că rezultatele obţinute au fost unele satisfăcătoare.

„Apreciem rezultatele drept satisfăcătoare, având în vedere lipsa de motivație a elevilor privind simularea.  În același timp considerăm că un aport în obținerea rezultatelor slabe îl are și alegerea datei de susținere a simulării, având în vedere faptul că mai sunt aproximativ opt săptămâni până la perioada recapitulărilor finale. Rezultatele au fost discutate atât cu elevii cât şi cu părinţii acestora. Elevilor le-au fost prezentate lucrările şi au fost atentionaţi asupra celor mai frecvente greşeli”, a precizat Mirela Delea.

Vă prezentăm mai jos rezultatele:

 

Rezultatele obţinute au fost analizate, stabilindu-se, totodată, măsuri de remediere, una dintre acestea referindu-se la întocmirea unui plan remedial la nivelul Colegiului. Mai exact, se acţiona pe mai multe direcţii : Parcurgerea integrală a programelor şcolare, tratarea diferenţiată şi individualizarea predării-învăţării-evaluării, asigurarea unui program de activitaăţi remediale, monitorizarea frecvenţei şi asigurării unei bune colaborări cu familia.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.