Elena Dinu a participat, joi, 23 martie, la conferinţa de presă a organizaţiei judeţene a PSD, pentru prima oară în această postură.

Deputatul social-democrat a vorbit despre câteva dintre măsurile adoptate de Guvernul Grindeanu, dar şi despre proiectele de lege ce au trecut de Parlament, în ultima perioadă.

„În ciuda tuturor piedicilor puse acestui Guvern încă de la început, chiar de la cel mai înalt nivel, am reuşit să ne ducem la îndeplinire măsurile din programul de guvernare pentru termenele fixate. Pe lângă măsurile reparatorii luate în ceea ce priveşte creşterile de salarii şi pensii (numite pe nemeritate de unii „pomeni”, am aut grijă să punem în aplicare şi măsurile promise pentru mediul de afaceri. Iată câteva din cele bifate până la 1 martie”, a spus Dinu amintind de: eliminarea impozitului pe venit pentru pensiile mai mici de 2000 de lei, scăderea impozitului pe profit la 1 % din cifra de afaceri pentru microîntreprinderi şi am crescut plafonul la 500.000 de euro cifră de afaceri pentru firmele care pot beneficia de această facilitate.

„Am eliminat impozitul pe profit în primii 10 ani pentru firmele care desfăşoară activităţi de inovare şi cercetare-dezvoltare. Am lansat granturi pentru participare la exopoziţii internaţionale sau la întâlniri de afaceri. Am lansat programul Start-up Nation ce prevede un ajutor de minim nerambursabil până la 200.000 lei pentru toţi cei care vor să îşi deschidă o afacere de minim 2 locuri de muncă pentru trei ani de zile. Am eliminat impozitul pentru transferul proprietăţilor cu o valoare mai mică de 450.000 de lei şi impozit de 3% pentru diferenţa care depăşeşte această sumă

Am crescut stimulentul de inserţie a mamelor cu copii sub doi ani care se întorc la locul de muncă de la 531 lei la 650 lei. Am extins programul hepatita C pentru gradul de fibroză F3”, a spus deputatul giurgiuvean.
De asemenea, Elena Dinu a vorbit şi despre cele mai recente proiecte de lege adoptate în Camera Deputaţilor sau Senat.

Este vorba despre actele normative ce prevăd: –plata tratamentului în străinătate al victimelor de la Colectiv, până la finele anului 2018

premierea sportivilor cu nevoi speciale, la nivelul celor olimpici

măsuri în vederea implementării programului „Prima Casă”, respectiv garantarea de către stat, în procent de 50%, a creditelor acordate pentru achiziţia de locuinţe noi sau consolidate prin programul menţionat

Totodată, Elena Dinu a vorbit despre programul de Finanţare Start-Up Nation, prin care poate fi acordat un ajutor de minimis în sumă maximă de 200.000 de lei pe beneficiar, pentru stimularea înfiinţării de noi întreprinderi mici şi mijlocii.

„Amintesc şi despre proiectul de lege adoptat în şedinţa Camerei Deputaţilor din 21 martie, prin care copiii minori, cu vârstă de l până la 3 ani, pot fi exceptaţi de la calculul cheltuielilor de întreţinere şi de cel al cheltuielilor asociaţiei de proprietari”, a spus purtătorul de cuvânt al PSD Giurgiu.

Elena Dinu a amintit şi despre măsurile ce vor fi luate de Ministerul Sănătăţii cu privire la dotarea spitalelor judeţene cu aparatură medicală, dar şi despre noua metodologie de stabilire a preţului medicamentelor. În baza acesteia, preţul medicamentelor inovative ar putea fi cu 35% mai mici decât în prezent.

Referitor la dotarea Spitalului de la Giurgiu, unitatea medicală ar putea primi aparate noi de radiologie.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.