Ne „recomandă” o colegă de la un oficios al PNL- mai mult (numai) mie, da’ o iert, pen’ că într-un fel o-nţeleg – să ne savurăm victoria cuminţi şi, cum s-ar zice, să-i mai lăsăm în pace pe looseri(pierzătorii alegerilor, se înţelege?).

Deci cum ar veni… că şi-aşa sunt cu botul mare, cu nervu’ sărit şi cu capsele puse rău. Săracii. De ce dracului îi mai enervăm şi noi?!

Concret, colega, probabil că bineintenţionată în esenţă, dar „surprinzător” de agresivă în exprimare, ne zice să nu mai aruncăm cu „lături”(cititorii îmi sunt martori, de atâţia ani, că nu le am deloc cu zoaiele- ş-asta-i macină rău pe încondeiaţi) în lăturile lor.

Cum mă, cum îndrăznesc io să amintesc faptul că ei au spus că ăia care nu votară PNL sunt… needucaţi? Buei, ce tupeu, auzi!

Colega, te iert, că într-un fel te-nţeleg şi nici măcar n-o să-ţi atrag atenţia prea tare că, pentru un singur argint, l-aţi tăvălit la tv, în campanie, de exemplu, pe un primar din judeţ care chiar nu merita aşa ceva… Dar dacă zice şefu’, ca să câştige şefu!’… E, asta chiar urâtă treabă! E d-aia, pe bune, de coloană, de conştiinţă şi de limite, zic!

În fine, la subiect: pe cuvânt, noi i-am lăsa în pace pe răniţi ca să-şi lingă rănile, dar dacă ei nu ne lasă să-i lăsăm! Şi, dacă în loc să-şi lingă rănile, să vază şi că tocmai articole ca cel despre care zic io aici le-au făcut rău în pre şi în campanie, ei nu încetează cu zoaiele, noi cum să tăcem? E?

De exemplu, este faza aia cu alegerile în aproape toate comunele giurgiuvene, mai puţin în alea unde au câştigat ei, cu primarii şi „ilegalităţile nemaiîntâlnite” pe care susţin că le-au văzut. Şi pe care dau vina că n-au ieşitără boşi pe ici pe colo.

E, cum să nu scrii despre aşa ceva? Cum? Ba da, scriem, sigur că scriem, dar finuţ, aşa, fără jigniri, de-adevăratelea şi sincer, cum ştim noi mai bine!

Pentru că treaba e atât de simplă precum următoarea frază: primarii pe care-i acuzaţi de tot ce i-aţi acuzat, cu o răutate nemaiîntâlnită până acum, i-aţi avut în partid şi cu ei aţi defilat la alegerile din 2012… Pe cuvântul meu de onoare! Aproape toţi, dacă nu chiar pe toţi. Despre ce vorbiţi?

Şi, poate vă ajută pe viitor, repetaţi după mine: cei pe care îi acuzăm că-s aşa şi pe dincolo sunt primarii pe care i-am curtat de nu s-au văzut înainte de alegeri!

Hai că nu-i greu!

Colac peste pupeze, pupăză, mă rog, PNL-iştii- care clar nu vor să ia la parlamentare un procent măcar egal cu cel de acum- mai şi ţin încă vreo 2 săptămâni situaţia blocată în adminstraţia ţării. D-ai… d-aia şi de inimoşi. Că nu vor muşchii lor supăraţi să depună mandatul financiar ca să fie constituite consiliile locale şi judeţene.

Ca să pornească odată treaba în România asta pe care o plângeţi doar pe Facebook şi în campanie!

E, cum să nu scrii despre aşa ceva?

Domnilor, fiţi bărbaţi! Cereţi savurarea victoriei fără surle şi trâmbiţe(ceea ce s-a şi întâmplat), dar ‘mneavoastră învăţaţi să pierdeţi cu un strop de demnitate?

Cătălina Sfetcu

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.