O s-o amintesc cât va fi cazul! Giurgiu a fost condus de PNL: 16 ani la municipiu şi 8 ani la judeţ. O viaţă de om, corect! Dacă „Domnul” interimar şef al PNL Giurgiu, Dan Motreanu, tot nu ştie sau se face că nu pricepe, giurgiuvenii ştiu şi şi pricep. Şi-o să se cunoască la alegeri. Din nou.

Nu ştiu ce îşi imaginează PNL-iştii că pot câştiga, atunci când cer de la alţii tot ceea ce nu au făcut ei, deşi timp a fost berechet. Şi oportunităţi şi fonduri naţionale ori europene. Au fost de toate, de ce nu le-aţi făcut voi, atunci? N-o luaţi în seamă, e retorică!

După cazul „alocaţii majorate”, PNL-iştii s-au apucat să sape în minţile lor din Opoziţie după alte subiecte electorale cu care „să-i facă” pe PSD-işti.

Parcă-i şi aud… Ce să atacăm, ce captează atenţia cel mai bine, pe Facebook, ce, ce? Hai, brainstorming, husari înaripaţi!

Dumneavoastră, stimaţi cititori, puteţi să-i ziceţi cum doriţi, eu îi zic ipocrizie. Păi, ce altceva să fie, dacă ajungi să scoţi în faţă un subiect atât de sensibil precum bolnavii de cancer ca să-ţi faci imagine(sincer, aşa a părut!) şi să încerci să „dărâmi” adversarul politic? Fiindcă ăştia, PNL-iştii de la Giurgiu, la asta s-au gândit: să condiţioneze votul privind bugetul Consiliului Judeţean Giurgiu şi să ceară, aşadar, un aparat de radioterapie. Zdrang!

Parcă-i şi aud… Ce să cerem noi ca să fie imposibil, cel puţin acum, pe loc, ca Mina şi consilierii PSD-ALDE să voteze împotrivă, iar noi să strigăm în fiecare zi pe Facebook: Huuooo, ciuma roşie nu vrea să ajute pacienţii, bolnavii, nu le pasă de sănătatea oamenilor… Doamne, parcă-i şi aud. Sigur, nu ştiu cum au zis-o exact, că nu am fost acolo, dar sincer, aşa a părut!

Norocul PNL-iştilor este că subiectul a fost prezentat cu maximă decenţă de către Georgeta Mihuţ. Norocul giurgiuvenilor este că, în acest domeniu, oricum, conducerea PSD de la CJ Giurgiu a făcut deja, în 2 ani şi jumătate, ce n-a făcut PNL în 16 la municipiu şi 8 la judeţ. Mai ales pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu! Este un fapt pe care doar extremiştii anti-PSD sau anti-PSD-iştii de meserie îl contestă.

Mai sunt multe de făcut, aşa este, iar pe asta nu o contestă nimeni. Şi un Centru de tratament cu radioterapie ar fi un lucru fantastic pentru Giurgiu! Dar să strigi dimineaţa ce ai visat noaptea trecută, deci să baţi din picior să fie introdus în buget un capitol nou, ACUM, AM ZIS, fără ai absolut nicio informaţie economică, tehnică etc., este exact ca-n faza cu alocaţiile, pe cuvânt. Serios, aşa v-a ieşit!

De unde şi până unde tocmai acum v-aţi gândit la aparatul acesta? Adică, de ce nu v-aţi gândit cât aţi fost la Putere în Giurgiu sau de ce nu acum 1 an sau de la începutul mandatului? De ce, dacă vă pasă atât de mult de sănătatea giurgiuvenilor, acum 6 luni aţi votat ÎMPOTRIVA proiectului privind modernizarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu?

Că aşa v-a ordonat şeful politic?

Păi, atunci, are sau n-are sănătatea culoare politică, aşa cum aţi afirmat ieri, domnilor PNL-işti?

Şi dacă, acum 6 luni, la ordinul şefului politic aţi votat împotrivă, de unde ştim că nu şi acum tot la ordinul şefului politic aţi propus proiectul cu aparatul de radioterapie? Şi dacă ar fi aşa, unde mai e preocuparea sinceră pentru sănătatea asta a giurgiuvenilor, care n-ar trebui să aibă culoare politică…?

Nici preşedintele Mina şi nici consilierii PSD şi ALDE nu au spus NU propunerii. Din toate motivele posibile, iar atitudinea lor a fost una de maxim bun simţ pe acest subiect. Şi a Georgetei Mihuţ şi a celorlalţi care au mai intervenit, cu excepţia lui Nicuşor căruia i-a dat shutdown propria lui colegă.

Deci jocul nu le-a ieşit….

Împreună cu iniţiatoarea, consilierii şi conducerea CJ, alături de specialiştii din instituţie, au convenit că vor demara toate procedurile, astfel încât acest aparat de radioterapie să poată fi achiziţionat.

Deşi, procedurile vor dura, veţi vedea, pentru că este complicat şi foarte costisitor. La o primă estimare, vorbim despre 8 milioane de euro.

Apoi, fiind vorba despre radiaţii, locul unde va fi amplasat trebuie să îndeplinească anumite condiţii, dar trebuie mai întâi să fie găsit şi să aibă minimum 1.000 de metri pătraţi. Apoi, trebuie făcut un studiu de fezabilitate, documentaţia tehnico-economică, trebuie să avem şi medici care să lucreze cu aparatul respectiv. Nu?

Sigur, şi PNL-iştii ştiu toate treburile astea, dar ce i-a costat să facă valuri pe Facebook, ca să pară că ei sunt salvatorii neamului(mereu, doar din Opoziţie, ce să vezi!), iar PSD nu vrea binele cetăţenilor? I-a costat, zic eu, nişte imagine, că nu toată lumea pune botul la smiorcăielile lor.

Şi dacă nu i-a costat destul, o să mai insist pe subiect, promit!

În concluzie, dacă acest aparat va fi achiziţionat şi centrul de tratament va fi înfiinţat, va fi la fel ca-n cazul majorării alocaţiilor. Cu toate aberaţiile, strigăturile şi miştourile PNL-iştilor, tot cei de la Putere au găsit soluţii şi le-au majorat. E chestie de nuanţă, de fineţe, de adevăr. Nu de Facebook.

Cătălina Sfetcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.