Chiar şi „decimaţi”, ei fac tot ce este omenesc posibil pentru ca locuitorii comunelor giurgiuvene afectate de inundaţii să nu resimtă, pe cât se poate, efectele furiei naturii. Pompierii giurgiuveni, alături de colegii lor din alte structuri ale MAI şi cei ai Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă, au lucrat continuu la ridicarea mai multor diguri de protecţie împotriva apelor revărsate ale râurilor Neajlov şi Dâmbovnic.

S-a întâmplat la Vânătorii Mici, unde au fost folosiţi 10.000 de saci de nisip, dar şi la Roata de Jos, unde au fost ridicaţi aproape 60 de metri de diguri de protecţie. Poze postate pe facebook sunt mai mult decât relevante şi nu au nevoie de prea multe comentarii. Totuşi, să ridici mii de saci cu nisip, întreaga zi şi toată noaptea, ei bine, doar cei care au făcut vreodată aşa ceva înţeleg ce înseamnă.isu saci

În plus, pompierii giurgiuveni au intervenit, continuu, la scoaterea apei din peste 170 de curţi şi grădini din mai multe localităţi ale judeţului.

Chiar dacă, la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă(ISU) Giurgiu, sunt cu peste 100 de oameni mai puţini, ei nu se plâng.

Suplinesc ceea ce ar fi putut face ceilalţi şi salvează oameni şi bunuri. Îşi fac meseria şi datoria, aşa cum au făcut-o întotdeauna, organizaţi şi coordonaţi de colonelul Emil Apostol, şeful ISU Giurgiu. Cel care a dovedit că ştie cum să îşi încurajeze oamenii, astfel încât situaţia de la Giurgiu, indiferent de coduri – galbene, portocalii, să nu se agraveze.isu inundatii 3

Respect pentru munca depusă şi, de asemenea, pentru comunicare, jurnaliştii primind la timp toate datele despre ceea ce se întâmplă în judeţul Giurgiu, aflat încă sub cod portocaliu de inundaţii.

Potrivit celui mai recent comunicat de presă al Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu, al cărui purtător de cuvânt este căpitan Mădălina Boţoroagă( ISU Giurgiu), azi erau inundate: 1. 326 de hectare de teren agricol, 1.461 ha păşune, 740 ha pădure, 123 curţi şi grădini, 14 fântâni, 3 podeţe, fiind afectate 12 comune din judeţ.inundatii giurgiu 2

De asemenea, apele râurilor Neajlov sau Dâmbovnic au inundat două drumuri judeţene(601, 412 C), pe unele porţiuni, şi 6 comunale.

Sursa foto: facebook

Cătălina Sfetcu

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.