În două conferinţe de presă, consecutiv, pnl-isto-pdl-iştii giurgiuveni au trâmbiţat, cu părerea lor că o credem, faptul că cel care a plecat – consilier local, judeţean sau primar– la alt partid, cu ajutorul OG 55, dus rămâne!

„Nu se numesc traseişti, e un cuvânt prea uşor, sunt trădători cei care au plecat!”, spunea co-şeful PNL Giurgiu, Vasile Mustăţea, la cea mai recentă întâlnire cu presa.

Dacă nu exista CNA-ul, cred că ar fi putut folosi cuvinte ceva mai grele, pun pariu. Chiar cu riscul de a părea ridicol, ţinând cont că, acum ceva vreme, au luat şi ei o grămadă de „trădători” d-ăştia. Vezi numai alegerile locale din 2012…

„Cei care au plecat nu sunt traseişti, sunt trădători şi nu mai au ce să caute în partid(…). Trebuie să fim foarte fermi!Tot la fel se pune problema şi cu primarii. Cei care au trădat şi au plecat nu mai au ce să caute înapoi!”, a subliniat acelaşi Mustăţea.

Ceva mai conciliant, într-un moment cheie al monologului din timpul conferinţei de presă, a fost fostul PDL-ist, atât de liberal acum, Gheorghe Ştefan. Sau, poate, a realizat că dacă prindem vreun primar, unul mai „sufletist” aşa, dintre cei care au mers altundeva – după proiecte pentru dezvoltarea comunei sale -, înapoi la PNL, taxăm, frate. Că asta e datoria noastră!

Deci, Ştefan recunoaşte că au fost câţiva edili care au suspinat la poarta lor, în noaptea în care Iohannis a ieşit câştigător al prezidenţialelor, că, de fapt, sufletul lor a rămas la PNL…

E, chiar şi-aşa, să ştiţi, primari, că se pare că aţi „mierlit-o”! Cei cărora ziceţi că le-aţi lăsat sufletul susţin că nu vă mai vor înapoi!

N-o credem niciunii, să lăsăm gluma la o parte! Care alţii mai buni decât voi la localele din 2016? 

Revin, aşadar, asupra ideii exprimate încă de la apariţia OG 55: cine-i „curat” şi cine-i… „trădător” când primeşti înapoi, deşi te juri pe galben că n-o faci?

Suntem cu ochii pe voi, ca simpli jurnalişti, pe cuvânt de onoare!

Cătălina Sfetcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.