Nu cred că vreun jurnalist giurgiuvean a scris, până acum, cu maximă seriozitate ştirea că Lucian Iliescu ar putea prelua, iar, conducerea filialei giurgiuvene a PNL ori Primăria.

Adică, tot respectul pentru ce a făcut bun, dar e ca şi cum celălalt Iliescu, dar Ion, ar fi mai mult decât preşedinte onorific. Cu atribuţiile aferente. Sau Crin s-ar întoarce în forţă ori Tăriceanu ar prelua conducerea PNL. De asemenea, ar fi ca şi cum ne-am trezi la cârma statului cu vreo urmaşă a Ceauşeştilor, numită, de exemplu, Elena… E? Cum sună toate astea?

Că Lucian Iliescu îşi imaginează că mai poate, e altă poveste. Că Raluca Surdu zice că vine ‘mneaei cu un suflu nou, dar merge prin judeţ, zic gurile rele, după capturi de primari traseişti, cu „ăi mai experimentaţi” ai partidului, e tot o poveste cu prinţese, rândunici şi Albe ca Zăpada ale politicii giurgiuvene. Trist!

Repet, cu tot respectul pentru ceea ce a reuşit ca lider politic, de-a lungul vremii, dar suntem prea mulţi cei care consideră că Lucian Iliescu, şi o ştiu inclusiv cei de la centru(!), nu-i mai poate ţine în frâu pe oamenii care l-au călcat pe cap- cu rânjetele unor hiene. Sătule, dar şmechere( se zice că cele mai periculoase, în politică, sunt, de fapt, „animalele” cu burta plină, domnule Iliescu, sunt convinsă că ştiţi asta…).

Cum îşi imaginează Lucian Iliescu faptul că poate fi iubit, respectat, adulat etc. de toţi cei pe care i-a mazilit, când le era lumea mai dragă sau de „giurgiuvenii lui” care au votat masiv împotriva sa? Cum îşi imaginează Lucian Iliescu faptul că mai poate avea puterea pe care o avea asupra primarilor, membrilor de partid, angajaţilor Primăriei, după ce toţi, uniţi, au arătat că sunt mai puternici? Şi ce dacă Lucian Iliescu probabil că doarme îmbrăcat în costumul de primar, imaginându-şi că va intra în Cartea Recordurilor cu un al 5-lea mandat? Toţi avem dreptul să visăm, bine, fie!

Însă, toată treaba cu încetarea regretării a ceea ce am dărâmat, din convingere, ar trebui să funcţioneze, odată pentru totdeauna. Pentru că uite ce am făcut recent, când am readus în prim plan PDL-iştii din cauza cărora am ieşit în stradă şi pe care i-am dat jos, destul de curând, pe bună dreptate!

Aşadar, serios, cine îl vrea înapoi cu adevărat?

Cătălina Sfetcu

 

 

2 COMENTARII

  1. Tovarasul inginer fost primar a reusit sa scoata Giurgiu din mizerie si gunoaie. Atat cat s-a putut. Era loc si de mai bine. Desigur ca exista si multe lucruri facute cu jumatate de masura pe vremea lui( o sa le enumar imediat), dar a facut ce multi alti primari din tara nu au reusit sa faca. Lucrurile facute pe jumatate dupa parerea mea sunt: A pus pavele(„biscuiti”-ca sa inteleaga si prostii). Acestea sunt fabricate din ciment care la randul sau este facut din calcar care are ca dusman apa. Cu alte cuvinte aceste pavele se duc in timp si deci nu sunt rentabile. Ar fi fost normal sa acopere trotoarele cu pavaj din granit care rezista sute de ani indiferent de conditiile meteo. Ba, daca te apuci sa faci o treaba, atunci fa-o cum trebuie! Dar eu stiu de ca a procedat astfel. S-a gandit ca ajungand la capatul orasului, o sa fie necesar sa inceapa iar sa schimbe pavajul de la celalalt capat caci s-a uzat din cauza conditiilor meteo. O manarie mafiota ca sa ia orasul de client pentru firmele familiei lui. O alta treaba de acest fel este cea cu tevile de termoficare. Nu le-a pus din polipropilena ca sa reziste mii de ani, le-a pus din otel ca sa rugineasca si sa fie nevoit sa le schimbe…pe bani. Asfaltul- o alta problema comuna in toata Romania. Bai, cand te apuci sa asfaltezi daca vrei sa faci treaba, torni 26 de cm. de beton armat si un strat de bitum in care incorporezi granule de cauciuc provenite de la anvelopele uzate. Si dai soselei o mica inclinatie ca sa nu stea apa de ploaie pe ea. El a facut asfaltare, dar unde a asfaltat asa cum va scriu eu? R: Nicaieri! Deci iata inca o treaba facuta romaneste cu jumatate de masura. Si ma opresc aici.
    Din punctul meu de vedere, tovarasul inginer fost primar a imbatranit si este total depasit de situatia actuala. Sa mai lase si pe altii -ca mine- mult mai capabili, vizionari, meritocrati si adaptati vremurilor prezente. Daca, cu voia lui Dumnezeu eu Dobre Liviu as ajunge primar, in cel mai scurt timp primaria nu ar mai sta ca popa cu mana intinsa a cerseala, ci ar deveni o institutie capabila sa se autosutina atat pe sine cat si o parte importanta dintre familiile ce au nevoie de locuri de munca, oferindu-le acestora mult ravnitele locuri de munca prin investitiile pe care insasi primaria le-ar demara. Nu as astepta investitori. Investitorii sunt niste profitori care smulg bunastarea unui loc pentru al transfera catre „home land”. Ca Giurgiu sa prospere nu trebuie sa faca investitii doar in oras, ori in judet, ci oriunde se poate investi. Va dau un exemplu: un netrebnic de primar din Romania nu este capabil sa monteze o pompa si un robinet pentru a capta apa termala din satul sau pentru a o vinde SPA-urilor din Europa. Eu care imi doresc sa guvernez Giurgiu in locul primarului, in 24 de ore as fi pus stapanire cum-necum pe izvorul cu pricina, si as fi adus fonduri in visteria primariei. Acesta este doar un mic exemplu. Cunosc unde se afla munti de marmura, de sare nestiute, zone viticole abandonate si neexploatate care ar putea aduce prosperitate Giurgiului. Dar la noi…ca la Giugiu! Cine sa isi dea interesul sa se ocupe? Barbu? Este mai important sa te ai bine cu Rotary decat sa-ti servesti poporul care te-a angajat. Dar cand esti rotarian si visezi la reducerea omenirii cu 95%, atunci lipsa interesului capata sens, nu?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.