Ştiţi prea bine că speranţele pe care giurgiuvenii şi le-au pus în dumneavoastră au fost nenumărate şi imense. Pentru că aşa i-aţi îndemnat. Aţi apărut pe un cal alb şi aţi promis marea cu sarea, după un Iliescu obosit, peticit şi răspeticit într-o vulcanizare de mâna a doua. Şi politic şi administrativ vorbind.

V-aţi arătat ca un fel de Mesia pentru Giurgiu, oraş care, în loc să înflorească, se veştejea neputincios, la fel ca arborii şi iarba din parcurile noastre neîngrijite. În 4 ani e greu să faci tot ce trebuie pentru a revigora, din toate punctele de vedere, un municipiu parcă uitat chiar de Dumnezeu.

Aşa aţi zis şi am încuviinţat cuminţi.

Şi v-am mai dat 4 ani ca să înfăptuiţi minunile promise, minunile pe care tot dumneavoastră le-aţi propus. Şi pentru care aţi mai depus încă o dată “jurământul”:

“Jur să respect Constituţia si legile ţării şi să fac, cu bună-credinţă, tot ceea ce stă în puterile şi priceperea mea pentru binele locuitorilor oraşului Giurgiu. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!”

Nu ştim să existe vreun amendament la jurământul acesta, pe cuvânt. Adică, e clar, dacă nu reuşeşte alesul să facă tot ce stă în puterile şi priceperea sa pentru binele locuitorilor, înseamnă că ori n-are puteri ori n-are pricepere. Şi să-i plângă de milă cetăţenii, haideţi să fim serioşi, nu s-a mai pomenit. Aţi fost ales, faceţi!

Însă, din toată “marea cu sarea” a rămas o băltoacă noroioasă… Când plouă şi se inundă cartiere întregi, pentru că nici acum nu avem canalizare pluvială. Când străzile din cartierele respective, şi nu numai, arată ca-n 1940, după bombardamente. Când dezăpezirea o face, încet, tot Cel care-a dat zăpada.

Municipiul Giurgiu a stat pe loc, în ultimii ani. Din păcate, acesta este adevărul. Am rămas încremeniţi economic, investiţional şi din punct de vedere al infrastructurii. Suntem ca-n filmele SF, când ne trezim la nesfârşit, aflaţi într-o buclă temporală, în aceeaşi “zi”. Aceeaşi nefericită zi.  

Şi, întotdeauna, în fiecare conferinţă de presă, aţi aruncat vina pe alţii pentru nerealizări sau probleme nou apărute. Întotdeauna, aţi spus că altcineva a fost de vină pentru că nu aţi fost în stare să vă ţineţi dumneavoastră de cuvânt. I-aţi beştelit, în primul rând, pe colegii din partid, care v-au ajutat să ajungeţi acolo. E, o „bârfă” mică, de faţă cu presa, revenind, mai târziu, cu scuze gen: omul, la supărare, mai spune şi prostii.

Şi azi, zi mare, prima zi din Postul Adormirii Maicii Domnului, ne daţi bomba, declarând senin, evident, tot într-o conferinţă de presă: “Două lucruri urăsc pe lume: omul care n-are cuvânt şi omul care nu-şi asumă răspunderea!”.

Ce trist!

Cum să spuneţi aşa ceva, când din gura dumneavoastră iese că VINA pentru gropile din străzi, indiferent din ce zonă a oraşului, ar fi ori a Guvernului, a şefului de partid, a PSD-ului, a PNL-ului, a PLM-ului ori a şefului de la judeţ, fie a directorului executiv de la ADI ori poate a administratorului public al judeţului sau a şefilor subordonatelor Primăriei.

Pentru situaţia nefericită în care se află Poliţia Locală, şeful lor e de vină, spuneţi! Pentru că s-ar putea să pierdem cel mai mare proiect european pe apă-canal, judeţul e de vină, spuneţi, sau, în fine, consilierii locali care au votat… conform “conştiinţei”.

Pentru invazia de ţânţari ploaia e de vină, ceilalţi primari sunt de vină, CJ e de vină; pentru inundaţii şi zăpadă, Dumnezeu e de vină, aşa spuneţi!

Oricine, dar nu dumneavoastră! Aşa aţi declarat despre toate acestea, nu e niciun neadevăr, nu scoate nimeni nimic din context. Aşa aţi spus mereu. Nu există loc de-ntors, nu aici, nu acum.

Şi-atunci, cum îi zice atitudinii ăsteia? Neasumarea răspunderii, cumva? Şi cum le spunem celor care promit marea cu sarea şi lasă în urmă doar “băltoace”? Oameni care nu se ţin de cuvânt, cumva?

Aceeaşi atitudine şi în conferinţa de presă de azi: cumva ameninţător, ca o “răzbunare”, din nou, nu eu sunt de vină, ceilalţi sunt:

Lasă că le iau eu bani şi societăţilor comerciale pentru gunoi(asta nu e neapărat rău, dar felul în care o spuneţi…) şi giurgiuvenilor pentru pubelele colorate, lasă că trece Poliţia Locală în subordinea mea personală, o să vadă el Lazăr Ciobanu!, eu nu mai am nevoie de apă-canal în oraş, lasă că o să vadă şi giurgiuvenii de la sate, când n-oi mai fi eu primar…

Vă plângeţi că sunt cheltuite zeci de miliarde de lei vechi pentru măturat stradal, deszăpezire, spaţii verzi, dezinsecţie, dar sunteţi conştient că nu se regăsesc în… acţiunile respective? Adică, pe înţelesul tututor, sunteţi conştient că se vede aproape nimic? Că oamenii se întreabă, pe bună dreptate, pentru ce dracului cheltuim zeci de miliarde din taxe şi impozite?

Dumneavoastră o ţineţi una şi bună…. Mina e de vină, Bădălău e de vină, Teodorovici e de vină, “Dragnea e de vină”.

Domnule primar, aţi prins ideea, aşa că închei: 

Giurgiuvenii au crezut în dumneavoastră, dar dumneavoastră aţi crezut vreo clipă în dumneavoastră?

Cătălina Sfetcu


1 COMENTARIU

  1. […] Ştiţi prea bine că speranţele pe care giurgiuvenii şi le-au pus în dumneavoastră au fost nenumărate şi imense. Pentru că aşa i-aţi îndemnat. Aţi apărut pe un cal alb şi aţi promis marea cu sarea, după un Iliescu obosit, peticit şi răspeticit într-o vulcanizare de mâna a doua. Şi politic şi administrativ vorbind. V-aţi arătat […] Sursa: giurgiu-net.ro Articol sursa: EDITORIAL, după o declaraţie “bombă”! Primarul Barbu se urăşte pe sine? […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.