Voi preciza din capul locului că pot face- şi am pretenţia să fie reciproc- diferenţa între om şi politician. Omu-i om şi politicianu-i politician. La fel şi la noi. Suntem… pacienţi, oameni, dar şi ziarişti. Pacientu-i pacient, prietenul e prieten, la fel şi ziaristul. Acum că e clar şi ştiu că suntem de acord, să trecem la subiect.

Medicul anestezist, preşedinte al Colegiului Medicilor, Ladislau Pick a trecut, alături de prietenul său Florian Nicolae, de la PSD la PNL.

Este, evident, alegerea dumnealui( au mai făcut-o şi alţii- de la unii la alţii, unii cam des- )şi da, era de aşteptat. Nici n-o să vă „răstălmăcesc” declaraţiile, nici nu le scot din context. Evident că nici nu pot face proces verbal aici, dar voi reda ceea ce consider că politicianul ar putea evita să declare public.

Sunt convinsă că, cel mai probabil, v-aţi consultat înainte, poate şi cu un jurnalist, asupra declaraţiilor din conferinţa de presă de vineri, 4 septembrie. Corect? Şi probabil aţi spus: ce să zic ca să fiu credibil?

„Nu pot să reneg apartenenţa politică de până acum câteva zile!”. Foarte bine!

„Nu vreau să mă dau victimă a marginalizării!”. E bine, dar l-aţi cam trosnit pe Florian Nicolae. Dumnealui a spus că ăsta ar fi principalul, dacă nu chiar singurul motiv pentru care a plecat din PSD.

Dar asta, următoarea, pe bune, cu tot respectul, e ca o jignire adusă tuturor, în primul rând (uitaţi, ca să nu mă mârâie vreun domn cu cea mai… vechime) jurnaliştilor în vârstă, experimentaţi, care vă ştiu de când eu nici nu eram.

„Am considerat că, prin prisma meseriei pe care o practic de 30 de ani, locul meu este în familia PNL!”. Domnul Pick, PNL a fost înfiinţat acum câteva zile? Şi de ce aţi stat atât timp în PSD? Puteaţi să nu vă fi implicat deloc în politică…

„Problemele din sistemul sanitar m-au determinat să intru în echipa liberală”. Domnul Pick, chiar dacă tocmai v-a fost majorat salariul cu cât v-au tăiat anterior colegii de partid, pe aceasta nici nu mai are sens să o comentez în vreun fel, o las „la rumegat” pentru cititori.

A, şi domnul Florian Nicolae a zis una memorabilă legat de demisia lui Liviu Popazu şi Nelu Simion din funcţia de co-preşedinte ca să fie noul-venit unicul lider de la municipiu. „Consider că sunt tot co-preşedinţi(…). Nu mă interesează funcţia, ci să fac parte dintr-o echipă puternică”. Domnul Florian Nicolae, să ştiţi că era foarte simplu să refuzaţi.

A, dar aţi mai zis ceva, că aţi acceptat pentru că „PNL doreşte să fiu mai energic, mai activ”. Şi ca simplu membru sau simpatizant o puteaţi face. Sau să vă fi făcut lider la TNL, acolo muncă. Mai ales în campanie. Tot respectul, să trăiţi!

Cătălina Sfetcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.