Preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina, a prezentat, pe scurt, într-o recentă conferinţă de presă, o listă cu toate proiectele europene implementate, precontractate, depuse sau în pregătire, la care au lucrat cei din echipa sa.

Astăzi, vă vom prezenta şi noi proiectele în implementare şi cele precontractate.

PROIECTE ÎN IMPLEMENTARE

I. Judetul Giurgiu, prin CONSILIUL JUDEŢEAN  GIURGIU, în calitate de partener lider, implementează începând cu data de 30 martie 2017, proiectul Investiții pentru o regiune sigură: Județul Giurgiu și Districtul Ruse” – INVESTMENTS FOR A SAFE REGION: GIURGIU COUNTY AND RUSE DISTRICT, (acronim ISR), cod identificare 15.3.1.023, cod e-MS ROBG-135, în parteneriat cu Directia Generală de Aparare împotriva incendiilor si Protectie Civilă Sofia, prin Direcția de Aparare împotriva incendiilor si Protectie Civilă Ruse.

Valoarea totală eligibilă a proiectului este 5.059.800,84 euro , din care 58.619,01 euro reprezinta contribuţia proprie a judetului Giurgiu, reprezentând 2%.

Pentru achizitia de servicii de proiectare si executie procedura de achizitie se afla in curs de finalizare.

II. Proiectul „CROSS-BORDER ADVANCED TRAINING PROGRAMME FOR GIURGIU COUNTY AND RUSE DISTRICT ADMINISTRATIONS” (Program avansat transfrontalier de instruire pentru administrația Județului Giurgiu și Districtului Ruse), acronim: CBA, cod proiect: 16.5.2.010 este implementat de Judetul Giurgiu prin Consiliul Judetean Giurgiu in cadrul Programului Interreg V – A România – Bulgaria 2014-2020, prioritarã 5 – O regiune eficientã, Obiectivul specific 5.1 Sporirea capacitãţii de cooperare şi eficienţei instituţiilor publice în context CBC.

Bugetul proiectului este de 440.393,19 euro, din care bugetul partenerului roman este  222.269,37.

Proiectul a intampinat dificultati din cauza blocarii finantarii partenerului bulgar – Prefectura Districtului Ruse de catre Consiliul de Ministri din Bulgaria.Astfel, Consiliul Judetean Giurgiu a solicitat includerea unui partener bulgar – Municipalitatea Tenovo din  districtul Ruse – ca partener 3 in proiect prin actul aditional nr. 1 la contractul de finantare (aflat in curs de aprobare).

III. În cadrul Interreg – Programul Transnațional Dunărea 2014 – 2020 Consiliul Judetean Giurgiu implementeaza in calitate de partener proiectul „LENA – Local Economy and Nature Conservation in the Danube Region (LENA – Economie Locală şi Conservarea Zonelor Naturale în Regiunea Dunării)”.

Proiectul se afla in implementare.

PROIECTE PRECONTRACTATE

  1. Proiectul “Reabilitare şi modernizare DJ 504, Giurgiu – Vieru – Putineiu – limită judeţ Teleorman”, depus in cadrul POR 2014-2020, Axa prioritara 6: Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională ,6.1  – STIMULAREA MOBILITĂȚII REGIONALE PRIN CONECTAREA NODURILOR SECUNDARE ȘI TERȚIARE LA INFRASTRUCTURA TEN-T, INCLUSIV A NODURILOR MULTIMODALE

Bugetul eligibil al proiectului este 56.066.295,86 lei.

Proiectul a fost aprobat si urmeaza semnarea contractului de finantare.

  1. Proiectul „Coordonare, acces si forte comune pentru o regiune mai sigura”, care include pentru partea romana investitii in echipamente pentru ISU Vlasca Giurgiu si Directia Judeteana de Transport a fost depus in cadrul celui de-al treilea apel – hard – Interreg V-A Romania-Bulgaria, Axa prioritara 3: O regiune sigura.

Proiectul a fost depus în regim de competiție cu alte proiecte la nivelul întregii granițe româno-bulgare și a obținut 91 de puncte (primul loc la nivel de graniță în acest moment), având o valoare eligibilă de aproximativ 1.000.000 de euro. Având peste 85 de puncte, proiectul a trecut direct în etapa de aprobare, celelalte proiecte din cadrul aceleiași axe fiind încă în proces de evaluare.

Proiectul CAF are ca beneficiari direcţi: Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Vlaşca” Giurgiu şi Direcţia Judeţeană de Transport, Administrarea Drumurilor Judeţene şi Control Trafic Giurgiu şi intenţionează să sprijine autorităţile locale cu atribuţii în managementul situaţiilor de urgenţă în activitatea de prevenire şi răspuns în caz de incendii de pădure şi inundaţii.

Proiectul se concentrează asupra unei mai bune capacităţi de interventie a părţilor interesate din regiune prin reducerea semnificativă a timpului de răspuns, şi pregătirea populaţiei de pe ambele maluri ale Dunării (Judeţul Giurgiu și Municipalitatea Slivo Pole) să ia măsurile necesare până la finalizarea operaţiunilor.

A avut loc precontractarea proiectului si urmeaza semnarea contractului de finantare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.