Consilierii judeţeni giurgiuveni s-au reunit luni, 19 martie, în şedinţă ordinară. Au fost 15 proiecte pe ordinea de zi iar unul dintre acestea a vizat aprobarea documentaţiei tehnico-economice pentru obiectivul de investiţii „Modernizare, extindere şi dotare Unitate Primiri-Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu”.

Proiectul a fost prezentat în plen de către Camelia Toma, consilier în cadrul CJ Giurgiu, care a oferit detalii cu privire la investiţiile ce ar putea fi finanţate prin Programul Operaţional Regional.

Astfel, potrivit sursei citate, valoarea totală a investiţiei se ridică la peste 6,8 milioane de lei iar durata investiţiei este de 36 de luni.

„În cadrul Programului de investiţii publice pe anul 2018, a fost realizată documentaţia tehnico-economică pentru obiectivul de investiţii Modernizare, extindere de dotare nitate Primiri-Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu”, în faza Studiu de fezabilitate/Documentaţie de avizare a lucrărilor de intervenţii, în vederea depunerii pentru finanţare prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 8- Dezvoltarea infrastructurii sanitare şi sociale”, se arată în expunere de motive a proiectului menţionat.

De asemenea, în referatul ce însoţeşte acelaşi proiect se arată că Obiectivul de investiţii menţionat se regăseşte pe lista proiectelor prioritare pre identificate de către Ministerul Sănătăţii pentru finanţare prin POR. „Pentru creşterea accesibilităţii populaţiei din judeţul Giurgiu la serviciile de sănătate oferite de Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu şi crearea condiţiilor stabilite prin legislaţia în vigoare în domeniul sănătăţii, este necesară modernizare şi extinderea corpului de clădire existent, pentru asigurarea tuturor funcţionalităţilor impuse de normativele în vigoare în domeniul construcţiilor unităţilor spitaliceşti. Prin proiect se propune extinderea corpului C1, aripa centrală P+2(…). Construcţia nouă propusă va avea o suprafaţă construită de 768,22 mp(…) Corpul de clădire care se propune a fi extins va fi recompartimentat(…)”, se arată în referat.

Întregul document poate fi studiat AICI:

http://www.cjgiurgiu.ro/portal/giurgiu/cj/Stiri.nsf/All/D95FAF959C563954C225824F003DFCE6/$FILE/punctul%20nr.6.PDF

Vă reamintim că reprezentanţii Consiliului Judeţean Giurgiu au predat amplasamentul Spitalului Nou către Compania Naţională de Investiţii pentru un alt proiect vizând reabilitarea şi modernizarea acestuia. De asemenea, cu fonduri de la bugetul judeţului au fost şi vor fi realizate lucrări de întreţinere şi reparaţii, dar, totodată, au fost cumpărate echipamente medicale necesare mai multor secţii ale Spitalului Judeţean Giurgiu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.