„Aaaa, staţi să vedeţi că, de fapt, proiectul n-a fost depus pe 5, ci pe 8, că n-a fost urcat la ora 7, ci la 7 şi un minut, vai, nu are două litere, iar o virgulă a fost pusă aiurea”… Extraordinar! Tot felul de detalii nesemnificative şi şopârliţe care sunt menite să acopere, de fapt, realitatea, sunt aruncate în spaţiul public. Cârcotaşii doar cârcotesc, fără să pună umărul la treabă, însă un lucru este clar şi îl vede orice giurgiuvean: se face ceva, în sfârşit, şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă! Sunt proiecte în derulare, altele în evaluare, cu fonduri europene sau guvernamentale. De asemenea, numai în ultimul an, Consiliul Judeţean Giurgiu a investit fonduri de la bugetul propriu pentru modernizarea unităţii sanitare menţionate.

Despre aceste investiţii a vorbit, recent, în conferinţă de presă, şi preşedintele PSD şi al CJ Giurgiu, Marian Mina. El a prezentat o listă cu cele mai recente lucrări de reparaţii, reabilitare şi modernizare, dar şi o listă cu aparatură achiziţionată pentru SJU, toate în valoare de circa 1,2 milioane de lei.

Din această sumă, aproape 400.000 de lei au fost din bugetul Consiliului Judeţean pentru continuarea leasingului financiar pentru echipamentele medicale de înaltă performanţă: Computer Tomograf, RMN şi Roengen cu braţ mobil.

De asemenea, CJ Giurgiu a sprijinit Spitalul Judeţean cu fondurile necesare şi pentru procurarea de echipamente şi aparatură medicală necesară bunei desfăşurări a actului medical în cadrul secţiilor medicale.

În anul 2017 au fost achiziţionate echipamente şi aparatură medicală, după cum urmează: Un cardiotocograf pentru dotarea secţiei de Obstretică Ginecologie, patru aparate de ventilaţie mecanică pentru dotarea secţiei ATI, un defibrilator pentru ATI, trei monitoare funcţii vitale pentru Neurologie, Medicină Internă şi ATI, trei hote cu flux laminar pentru dotarea Farmaciei cu circuit închis, Specializare de zi Oncologie Medicală şi a laboratorului de analize medicale.

O maşină automată de developat pentru dotarea laboratorului de radiologie şi imagistică medicală, un ventilator portabil pentru ATI, un motor oscilant ortopedic pentru dotarea Blocului Operator Ortopedie, două microscoape binoculare cu onculare pentru Laboratorul de analize medicale, un perimetru pentru dotarea Compartimentului de Oftalmologie, o instalaţie de climatizare pentru sala de operaţii ortopedie, un termostat pentru laboratorul de analize medicale, un endoscop sinuscop pentru ORL, un video laringoscop pentru blocul operator,  2 autoclav pentru Laboratorul de analize, dar şi o maşină de gătit pentru blocul alimentar de la Vadu Lat.

De asemenea, a mai fost achitată proiectarea pentru reparaţia capitală la secţia exterioară Vadu Lat, precum şi proiectarea pentru reparaţia capitală a pavilionului administratic corp C3 din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu.

Consiliul Judeţean a sprijinit SJU Giurgiu cu fondurile necesare procurării unor ansambluri ce trebuiau înlocuite din cauza uzurii şi defectării pentru Computerul Tomograf şi RMn.

În ceea ce priveşte reparaţiile curente, în anul 2017, la nivelul spitalului s-au efectuat lucrări de finalizare a acoperişului la spitalul vechi, lucrări de reabilitare a instalaţiilor reţelei de apă rece şi caldă în spitalul nou, finalizarea reabilitării reţelei electrice, placare, igienizare remediere bloc alimentar şi reparaţii staţie de epurare secţie exterioară Vadu Lat.

Înpreună cu specialişti din CJ, s-a lucrat pentru tema de proiectare la Compania Naţională de Investiţii care, la acest moment, se află în validare pe SEAP, amplasamentul fiind predat la CNI pentru corp spital nou- În plus, a fost depus deja proiectul pentru modernizare, extindere şi dotare a Unităţii de Primiri Urgenţe a SJU Giurgiu.

În articole viitoare, vă vom prezenta şi alte investiţii realizate cu fonduri de la CJ Giurgiu pentru Teatru, Bibliotecă, dar şi pe Drumurile Judeţene, cât şi ce proiecte cu fonduri europene avem implementate sau urmează să fie implementate. Toate, într-un an jumătate de la preluarea conducerii CJ Giurgiu de către Marian Mina şi echipa sa.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.