Fără cazare pe timp de noapte, dar cu multe posibilităţi de petrecere a timpului liber, asigurarea de consiliere psiho-socială, socializare, cât şi terapii de recuperare şi relaxare. De toate acestea ar putea beneficia vârstnicii din Giurgiu, dacă vor intra în linie dreaptă două proiecte pe care le au în pregătire Consiliul Judeţean Giurgiu şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului(DGASPC) Giurgiu.

Cele două instituţii vor să înfiinţeze două Centre de zi pentru persoane vârstnice la Răsuceni, respectiv Băneasa.

În acest sens, consilierii judeţeni au votat luni, 20 martie, în şedinţă ordinară, două proiecte de hotărâre.

Primul proiect vizează „preluarea din domeniul public al comunei Răsuceni şi administrarea Consiliului Local Răsuceni în domeniul public al judeţului Giurgiu şi administrarea CJ Giurgiu a imobilului „dispensar uman” situat în satul Cucuruzu, pentru înfiinţarea Centrului de zi pentru persoane vârstnice Răsuceni”.

Cel de-a doilea proiect se referă la „preluarea din domeniul public la comunei Băneasa şi administrarea Consiliului Local Băneasa în domeniul public al judeţului Giurgiu şi administrarea CJ Giurgiu a imobilului „Clădire fost IAS” situat în Băneasa, pentru înfiinţarea Centrului de zi pentru persoane vârstnice Băneasa”.

Proiectele vor fi depuse pe Programul Operaţional Regional şi era nevoie de astfel de hotărâri privind dovada dreptului de proprietate publică asupra imobilelor ce vor avea destinaţia de Centre de zi, ca să se poată merge mai departe cu întocmirea documentaţiei aferente.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.