Reprezentanţii Direcţiei Generale Anticorupţie, Serviciul Giurgiu, au anunţat, în urmă cu câteva momente că  „procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu a finalizat cercetările și a emis rechizitoriul prin care a sesizat instanța de judecată, dispunând trimiterea în judecată în stare de arest la domiciliu a  doi agenți de poliție având funcția de șef al unui post de poliție din cadrul I.P.J. Giurgiu,  respectiv ajutor șef post în cadrul aceleiași subunități de poliție, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, abuz în serviciu asimilat faptelor de corupție, trafic de influență  și furt calificat.

În fapt, în perioada aprilie-mai 2016, cei doi agenți de poliție, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au pretins și primit sume de bani și bunuri de la mai multe persoane cercetate în cadrul unor dosare penale instrumentate la nivelul subunității de poliție, cât și de la conducători auto opriți pe timpul efectuării acțiunilor pe linie de supraveghere, dirijare și control a traficului rutier și nu au dispus măsurile de sancționare a acestora pentru contravențiile constatate.

Totodată, șeful de post a pretins și primit suma de 500 de lei de la administratorul unui depozit de material lemnos, pentru a interveni pe lângă reprezentanții Gărzii Forestiere și I.P.J. Giurgiu, care efectuau un control mixt la depozitul respectiv, pentru ca aceștia să nu dispună măsurile legale, pentru contravențiile/infracțiunile constatate.

Pe timpul efectuării cercetărilor s-a mai stabilit că celălalt agent de poliție a sustras o sumă de bani de la un conducător auto oprit pentru control.

Dosarul penal a fost constituit ca urmare a sesizării S.J.A. Giurgiu, iar probatoriul a fost administrat de către ofițerii acestui serviciu, în baza  ordonanțelor de delegare, emise de procurorul de caz, cu sprijinul de specialitate al Serviciului Tehnic din cadrul D.G.A”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.