Şi dacă tac şi dacă nu, oricum tot o să-mi strige unii care n-au de lucru(la propriu): „huo, mori, PSD-isto comunistă mică – dă presă roşie…. care suntem şi noi, din când în când, când ne dau afară dă pă ici-colo sau pierd alegerile alţii, aşea, dă serioşi ce suntem împreună!”.

Oricum abia aşteaptă aceiaşi să arate spre oricine nu le aplaudă „emanaţiile ‘ntelectuale”, cu degetele lor colcăind de mizeriile şterse atent de la gura, respectiv dosul celor pe care-i scuipă mai apoi cu aceeaşi poftă şi fără să rateze. Şi invers. Adică, pupă… Aţi priceput.

Desigur, salivând incontrolabil dar „superior”, de la atâta adrenalină şi selfiuri reuşite. Mamă, ce treabă bună aţi face voi la sapă! Că înţeleg că dimineaţă v-aţi trezit înapoi în ’89. Şi, după cum ne amintim, pe atunci, adică la grădiniţă, la 4-5-6 ani câţi aveam noi ăştia care ne tot dăm ţara de la unii la alţii în mod teoretic, aţi luptat până la moarte cu informatori ai Securităţii care vă dădeau în gât când şopteaţi că Ceauşescu din tablou nu e frumos.

Aşa că, la naiba!, n-am nimic de pierdut.

Vă dau cuvântul meu de onoare că reacţia la ceea ce văd acum transcede partea emoţională şi devine una cu efecte în plan fizico-biologic. Nu mă apuc să explic asta, oricum n-aţi înţelege.

Emoţional, e o stare de apăsare, de repulsie şi de dezamăgire profundă, toate faţă de ceea ce se întâmplă acum în stradă, nu mai zic pe Facebook. Pentru că eu cred că VOI nu aveţi dreptate. E dreptul meu să cred şi să spun asta! Ca şi al vostru despre mine.

Ce să vezi, dezamăgirea e reciprocă!

Încep să pricep. Dar ca şi voi, cei care vă tot luaţi la nesfârşit România înapoi şi o lăsaţi pierdută în clipe de tehnocraţie de dreapta, nu accept, frate! Nu accept şi n-am nevoie să protestaţi pentru mine, nici pentru mama, soacra, bunica ori pentru copilul meu! Şi, sincer, cred că nu aveţi motive să protestaţi nici pentru ai voştri.

Adică, sigur NU în felul ăsta.

Extremismul verbal- deocamdată- nu vă face mai deştepţi decât oricine şi nici postările de-ţi ridică părul în cap, postări „originale” de genul: „e vremea să scoatem armele adevărate!, ciuma roşie continuă să distrugă România, să moară Dragnea, să moară ciumaţii ! Plâng cu copilul în braţe în acest iad! Sper să scape copilul meu din această dictatură! Dumnezeule, România a fost îngropată în ţărână” şi aşa mai departe şi mai rău.

Doamne fereşte! Zici că roiesc avioane de război deasupra tuturor oraşelor şi trag în oricine n-are beculeţe roşii deasupra creştetelor. Chiar nu vi se pare că exageraţi?

Deşi, aşa, nedeşteaptă precum voi, înţeleg exact de ce au ieşit cei mai mulţi în stradă. Mi-a plăcut mult postarea unui coleg nepesedist din presa giurgiuveană, care opina, subtil, că e mai degrabă o ieşeală la ceas de seară între corporatişti. Genial!

Cu scuzele de rigoare pentru generalizare.

Treaba e că, şi cred în acest lucru, cei care vor la putere au speculat momentul ordonanţelor etc. la maximum, mânaţi de un Nicuşor Dan care are voie să facă orice prostie, că doar nu e PSD-ist, la el se iartă orice.

Au speculat momentul, mânaţi de un fel de lideri ai PNL care, ilar!, nu mai există. De un partid plin cu lipitori şi căpuşe dintr-un regim pentru care tot ei, protestatarii de bună credinţă(dacă mai există aşa ceva), au luat bătaie la propriu în 2012.

Au speculat momentul pe spatele unor băieţi chiar deştepţi, dar rupţi de realitatea pe care n-or s-o găsească nicidecum doar citind ştiri în ziarele anti-PSD. Ori uitându-se la televiziuni şi ascultând posturi naţionale de radio ai căror directori îşi bat joc de „soldaţii” din primele rânduri, cei mai harnici, dar cu salarii de mizerie, în timp ce miliardele dintr-o taxă aberantă le îngroaşă lor căptuşeli ale maşinilor, canapelelor, hainelor de firmă ale gagicilor.

Realitatea asta, inclusiv cea politică, nu mai zic de aia socială, nu e în cărţi ale unor scriitori din alte vremuri ale altor ţări! Nu e!

Pe bune! N-am de ce să ascund vreun complex de inferioritate, dar nici voi de superioritate nu ar trebui să suferiţi. D-asta nu vă cred şi n-am nevoie să protestaţi pentru mine, mulţumesc!

Pentru că şi eu cred despre voi că habar n-aveţi ce vreţi sau ce nu vreţi ori cine sunt cei pe care-i propuneţi în locul celor pe care, mai în glumă mai în serios, îi vreţi nu în puşcărie, ci… morţi.

Este incredibil că, PNL-işti, USR-işti, tineri frumoşi şi liberi, corporatişti, intelectuali, ce sunteţi, protestaţi pentru chestii care nu există, este de neacceptat că refuzaţi să ascultaţi orice explicaţie, clarificare, şi nu pricep protestul pentru închiderea a două televiziuni pe care le numiţi propagandiste. Este inaccptabil că vă pretindeţi liberi, independenţi politic şi intelectuali, dar aplaudaţi, în tot acest timp, „jurnalismul” unora care sunt vădit nu doar anti-PSD, ci profund exclusiv pro Opoziţie- care cuprinde, repet, foarte mulţi dintre oamenii pe care i-aţi scuipat şi gonit anterior.

De asta, întreb, ca un om simplu, din provincie, cu tristeţe şi propria-mi revoltă: Doamne fereşte, România! Tu vezi încotro te strâmbi?

 

Cătălina Sfetcu

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.