Totul a plecat de la numirea lui Constantin Buduru în funcţia de director al Muzeului Judeţean „Teohari Antonescu” Giurgiu. Sau, dacă vreţi, asta a pus capac. Mulţi dintre jurnaliştii locali au criticat dur această decizie a lui Vasile Mustăţea, dar şi oameni de cultură, cât şi reprezentanţii unor partide politice.

De exemplu, astăzi, în conferinţă de presă, social-democraţii giurgiuveni au tras un semnal de alarmă şi în acest caz.

„Vasile Mustăţea a demonstrat că este atât de disperat pentru a avea majoritate în Consiliul Judeţean, încât a ajuns să tranzacţioneze şi Cultura? Erau destui specialişti în muzeu, care meritau să fie promovaţi într-o asemenea funcţie”, a spus purtătorul de cuvânt al PSD Giurgiu, Răzvan Cuc.

La rândul său, Ilie Klement(consilier local) le-a relatat jurnaliştilor ceea ce i s-a întâmplat lui, în urmă cu câteva luni, când, ştim, a fost, timp de 5 săptămâni, director la Centrul Judeţean de Conservare şi Promovare a Culturii Tradiţionale(CJCPCT) Giurgiu.

„Eu am crezut că merg acolo pentru că vrea să mă lase să fac treabă. Nu zic că am răsturnat pământul, dar am încercat să fac ceva la Centrul de Conservare. Reţineţi că am renunţat la o pensie militară mai mare decât salariul primit ca director. Am mers la Centru din dorinţa de a pune în valoare tradiţiile, folclorul nostru şi singura mea condiţie a fost să primesc mai mult sprijin de la judeţ”, a spus Klement.

El a precizat că, la scurt timp după aceasta, era verificat continuu prin intermediul telefonului şi i se imputa faptul că nu era la birou.

„Actul cultural, însă, nu se face cu fundul pe scaun, la birou! Au început să se facă presiuni. Nu mai aveam voie nici măcar să stau de vorbă cu colegii mei din partid, aşa că am decis să plec. Nu pot să fiu manevrat, să fiu la comanda lui Mustăţea(…). Da, mi s-a recomandat, anterior, susţinerea unor proiecte în Consiliul Local, dar am spus că eu susţin oricum proiectele bune pentru municipiu”, a mai declarat Klement.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.