UPDATE:  La scurt timp de la apariția materialului, primarul municipiului Giurgiu,  Nicolae Barbu a răspuns, pe un site de socializare: „Dl.Gavrilă sau mai bine spus Domnișoara Gavrilă a fost somată de compartimentul Patrimoniu încă din Octombrie că nu-i va fi prelungit contractul din aceasta cauză.Identic și altor 10-12 titulari care sunt în culpă și au fost descoperiți la prelungirea dosarelor.

Liberalul Dumitru Gavrilă, vicepreședinte al Consiliului Județean Giurgiu – și mâna dreaptă (în a nu face nimic pentru județ) – a lui Vasile Mustățea pozează, ori de câte ori are ocazia, în omul modest, onest, care-și duce existența doar din salariu…Dar lucrurile nu stau tocmai așa. Poate fi numit, lesne, un „campion” al ilegalităților. 

974467_726927400724572_1087392735_nÎn anul 2010, a obținut, prin hotărâre de consiliu local, pentru fiica sa, Simona Gavrilă, o locuință ANL într-unul din cele patru blocuri din zona Steaua Dunării. O primă modalitate de răsplată a conducerii primăriei Giurgiu, la acea vreme, pentru cel mai fidel și mai vocal liberal. Asta se întâmpla deși, la acea vreme, familia Gavrilă deținea, deja, pe numele fiicei căreia tocmai i se aprobase locuința ANL, un apartament într-o zonă rezidențială din Capitală.

Prețul de achiziție al apartamentului? Nici mai mult, nici mai puțin, decât…150.000 de euro (135.000 apartamentul propriu-zis, căruia i se adaugă alte 15 mii de euro pentru locul de parcare). Prima ilegalitate, în condițiile în care aceasta nu întrunea condiția de bază pentru obținerea acelei locuințe: aceea de a nu mai fi proprietar al unei alte case!

E destul de greu să credem că facturile ar fi fost achitate de către familia Gavrilă, în condițiile în care, în calitate de vicepreședinte, veniturile lui Dumitru Gavrilă sunt de puțin peste patru mii de lei lunar (iar acesta mai are de întreținut două locuințe, una în municipiul Giurgiu, alta în Ghizdaru (un sediu de producție, conform declarației de avere a acestuia); în plus, Gavrilă mai are și un credit de un miliard de lei vechi, la două bănci, contractat pentru cinci ani! Și, mai mult, în anul contractării creditului (2011), același Gavrilă și-a înnoit „parcul auto”, Daciei 1370 cumpărate în 2005 adăugându-i-se un alt autoturism, Ford, cumpărat în anul de grație amintit. Deci, o serie de achiziții și cheltuieli care dovedesc, în mod indirect, că este, practic, imposibil pentru veniturile familiei să achite (în patru ani!) circa 645.000 de lei (peste șase miliarde de lei vechi!). Pe de altă parte, suntem deja în posesia facturilor (copii) pentru acest apartament, si, mai mult, știm și cine îi achita ratele!

Nici fiica lui Gavrilă nu ar fi avut posibilitatea să obțină un credit care să acopere valoarea apartamentului, atâta timp cât veniturile sale nu depășesc 1200 de lei lunar!

10850934_726962280721084_312193586_nMai mult, dacă este să ne luăm și după lista de la avizierul blocului în care locuiește Simona Gavrilă (Octopus Garden, scara 6), e destul de „strâmtorată”, datoria pe care o înregistrează la apa rece, caldă, gaze naturale, electricitate și căldură se apropie de valoarea salariului pe o lună a tatălui său…

Despre alte „vrăjitorii” ale lui Dumitru Gavrilă, dar și a altor apropiați ai lui Vasile Mustățea, vom mai vorbi!

O.C.

e

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.