Preşedintele PSD Giurgiu, deputatul Marian Mina, a transmis un mesaj, pe pagina sa de Facebook, după ce astăzi, în şedinţa Consiliului Judeţean Giurgiu, au fost aprobate sumele date pentru echilibrarea bugetelor locale.

Dumitru Beianu şi liberalii din Consiliul Judeţean Giurgiu #pedepsesc mii de giurgiuveni, condamnând comunităţile acestora la subdezvoltare, doar pentru că PNL nu a câştigat acolo ultimele alegeri! Din bugetul judeţului #Giurgiu pentru anul 2021, sumele alocate comunelor conduse de edili social-democraţi au fost date în bătaie de joc. Am mai văzut o asemenea „împărţeală” doar pe vremea odiosului PDL. De fapt, actualul PNL, acaparat de vechii portocalii, este cea mai urâtă versiune a PDL-ului pe care o puteam avea la Putere.

Numai că, răzbunarea voastră pe un primar PSD afectează întreaga comunitate de care acesta răspunde. În fapt, voi spuneţi #STOP modernizării şcolilor, dispensarelor, drumurilor, precum şi altor investiţii de care toţi giurgiuvenii merită să se bucure, nu doar cei care susţin PNL!

Astfel, de la cap la coadă, toate unităţile administrativ-teritoriale din judeţul Giurgiu, unde alegerile parlamentare au fost câştigate de PSD, primesc un miliard, un miliard şi jumătate de lei vechi. Sunt convins că nu mi se pare, însă tot un fel de încercare de mituire par a fi şi cele 2-3 miliarde de lei vechi, date câtorva primari social-democraţi. În acelaşi timp, primarii PNL se mândresc cu sume pentru echilibrare între 4 şi 7 miliarde de lei vechi.

Nu puteţi spune că le-aţi dat mai puţin unora pentru că nu au proiecte, căci au foarte multe proiecte în derulare sau care urmează să înceapă! Singurul criteriu de alocare a sumelor de echilibrare a fost carnetul de partid. Comunităţilor conduse de primari #PSD le-aţi tăiat finanţarea pe toate căile, începând cu Programul Naţional de Dezvoltare Locală şi, iată, le refuzaţi şi sprijinul de la bugetul de stat. Sumele oferite totuşi nu îi ajută nici măcar pentru funcţionare, cu atât mai puţin pentru cofinanţări ale unor proiecte europene.

Pentru giurgiuvenii din comune precum Buturugeni, Greaca, Mârşa, Slobozia, Valea Dragului, Ulmi, Găujani, Ogrezeni, Isvoarele, aţi spus „NU prea sunt bani”, la toate alocările bugetare din ultimul an şi aţi spus un NU categoric la amendamentele ce vizau proiecte importante pentru comunităţi. Ce doriţi, de fapt, să puneţi lacătul pe primăriile respective până când cei care conduc instituţiile vă vor cădea în genunchi?

Este strigător la cer ce se întâmplâ în România anului 2021, într-un judeţ unde PNL-ul s-a lăudat că va curge lapte şi miere pentru toată lumea, dacă pun ei mâna pe întreaga putere. S-au convins, însă, giurgiuvenii, că, de fapt, râuri de lapte şi miere curg doar pentru voi, PNL-işti, şi pentru ai voştri! Vă asigur că voi face tot ceea ce pot, în spiritul şi litera legii, ca să înceteze aceste abuzuri, nedreptăţi şi ca toţi giurgiuvenii să beneficieze de un trai mai bun pe care PNL-ul l-a promis înainte să se vadă cu sacii în căruţă!

1 COMENTARIU

  1. […] Preşedintele PSD Giurgiu, deputatul Marian Mina, a transmis un mesaj, pe pagina sa de Facebook, după ce astăzi, în şedinţa Consiliului Judeţean Giurgiu, au fost aprobate sumele date pentru echilibrarea bugetelor locale. „Dumitru Beianu şi liberalii din Consiliul Judeţean Giurgiu #pedepsesc mii de giurgiuveni, condamnând comunităţile acestora la subdezvoltare, doar pentru că PNL nu a […] Sursa: giurgiu-net.ro Articol sursa: Deputatul Marian MINA, către PNL Giurgiu: „Răzbunarea voastră pe un primar PSD afectează într… […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.