Deputatul PSD Giurgiu Cristina Elena Dinu a vorbit, vineri, 12 februarie, în conferinţă de presă, despre moţiunea simplă pe Sănătate, depusă de PSD.

Parlamentarul social-democrat a prezentat câteva dintre cele mai importante aspecte cuprinse în document.

„Activitatea unui ministru nu trebuie măsurată în raport cu predecesorii săi, ci în funcţie de provocările şi urgenţele momentului. Treaba unui ministru nu este să arate ce au greşit ceilalţi. Asta era valabil în opoziţie.

Moţiunea depusă împotriva lui Vlad Voiculescu este împotriva unui ministru care NU a reuşit să ia deciziile necesare, nu a reuşit să coaguleze experienţa profesională din domeniu pentru a prelua controlul asupra pandemiei. Dacă în privinţa vorbelor, a scuzelor şi a acuzaţiilor la adresa altora, Vlad Voiculescu s-a ocupat cu profesionalism, în privinţa faptelor nu a avut nici timp, nici cunoaştere, nici interes”, a declarat Cristina Elena Dinu.

Deputatul giurgiuvean a precizat că, în ceea ce priveşte criza majoră de sănătate publică provocată de COVID-19, Ministerul Sănătăţii, sub conducerea lui Voiculescu, NU a dezvoltat centre de recoltare pentru accesul rapid al cetăţenilor la testele PCR.

„În plus, NU a inclus medicii de familie și alte structuri sanitare, cu excepția UPU, pentru realizarea de teste rapide și raportarea cazurilor identificate în platforma unică! Nu a stabilit procedura de testare a elevilor și profesorilor

În ceea ce priveşte situația infrastructurii sanitare și siguranța pacienților în perioada pandemiei, NIMIC din ceea ce Vlad Voiculescu îi cerea fostului ministru Tătaru să facă – URGENT!, nu a fost făcut de actualul ministru!

Da, Ministerul Sănătății ar fi trebuit să se asigure că instalațiile de oxigen din spitalele COVID sunt verificate permanent, iar procedurile sunt clare și complete astfel încât să nu pună în pericol siguranța pacienților. În acest sens, există un document întocmit de specialiștii ATI care avertizau asupra pericolelor. Dar ministrul Voiculescu nu a urmat nici măcar propriile sfaturi date predecesorului său!”, a subliniat demnitarul giurgiuvean.

Cristina Elena Dinu a mai spus că referitor la Campania de vaccinare anti-COVID19, consideră că Vlad Voiculescu a “subminat în mod constant strategia națională deja aprobată”.

„Mai mult, ministrul și-ar dori cu orice preț eșecul campaniei de vaccinare, iar efortul celor implicați în derularea acesteia a fost răsplătit cu presiuni, controale și amenzi. Promisiunile și propaganda mincinoasă nu protejează de coronavirus. În schimb, actele normative clare, emise la timp, astfel încât autoritățile să le și poată implementa, pot proteja viața cetățenilor. 

Dar ministrul Voiculescu nu a înțeles nici acum acest lucru, deși – când era în Opoziție –  le solicita imperativ predecesorilor coerență și predictibilitate!”, a declarat Cristina Elena Dinu, în conferinţă de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.