Comunicat de presă:

Deputatul PSD Giurgiu, Cristina-Elena Dinu, susține continuarea dezvoltării agriculturii ecologice, având în acest sens o intervenție parlamentară legată de #subvențiile acordate acestui sector important.

Parlamentarul social democrat a salutat faptul că în ultimii ani ai #guvernării PSD s-a manifestat o creștere a cererilor de acordare a subvenţiilor acordate pentru toate tipurile de agricultură ecologică.

„Dezvoltarea agriculturii ecologice constituie un segment extrem de benefic pentru #România, iar interesul major al potenţialilor beneficiari ai subvenţiilor respective este îmbucurător. Aceste sume se acordă atât pentru înfiinţarea de culturi vegetale, cât şi pentru produse specifice apiculturii”, a apreciat Cristina Dinu, într-un document oficial trimis conducerii Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Deputatul social democrat urmează să primească răspuns la următoarele aspecte sesizate: „1. Câte cereri de subvenţii pentru agricultura ecologică au fost înregistrate în ultimii trei ani, atât la nivel naţional, cât şi în judeţul Giurgiu?; 2. Care sunt condiţiile preconizate de reglementările româneşti pentru transformarea unei culturi sau a unui produs în categoria celor ecologice?”.

„Toate programele de #revitalizare a agriculturii românești au avut un real succes în ultima perioadă, fapt ce confirmă justețea măsurilor luate de guvernul PSD. Atât #programul de susținere a cultivării tomatelor românești, cât cel al producției de usturoi, și schema de ajutor de minimis pentru susţinerea crescătorilor de porci din rasele Bazna şi/sau Mangaliţa în vederea producerii cărnii de porc, au adus beneficii majore beneficiarilor, inclusiv celor din Giurgiu, și au contribuit la creșterea în ansamblu a #agriculturii românești”, a concluzionat deputatul Cristina Dinu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.