PSD face ce a promis atunci când a intrat la guvernare şi vine în sprijinul tuturor românilor! Lista medicamentelor gratuite şi compensate va fi completată, de la 1 aprilie, cu 34 de noi molecule, a decis Guvernul, la propunerea Ministerului Sănătăţii.

✔️Medicamentele nou introduse vor putea asigura tratarea pacienţilor cu afecţiuni neurologice şi Parkinson, ciroză biliară, boli endocrine şi metabolice, boli cronice ale rinichiului, boli degenerative ale ochiului – glaucom. Lista este completată de medicamente destinate pacienţilor cu afecţiuni oncologice, cu diabet zaharat, cu boli rare – hemofilie/talasemie, cu hipertensiune pulmonară, amiotrofie spinală, amiloidoză şi angioedem ereditar.

🔺 Guvernul a aprobat, recent, o serie de modificări la contractul-cadru prin care se acordă populaţiei asistenţa medicală, medicamentele şi dispozitivele medicale. Conform noului act normativ, şi serviciile medicale acordate de medicii de familie vor fi extinse, tot de la 1 aprilie, prin introducerea de noi posibilităţi de diagnostic şi tratament acordate atât la cabinete, cât şi la domiciliul pacienţilor sau la locul solicitării.

🔳 DETALII: https://adevarul.ro/news/societate/totul-despre-noile-servicii-medicale-vom-primi-1-aprilie-1_62406b2a5163ec4271b880b6/index.html?utm_source=newsro&utm_medium=https://adevarul.ro/news/societate/totul-despre-noile-servicii-medicale-vom-primi-1-aprilie-1_62406b2a5163ec4271b880b6/index.html&utm_campaign=CrossPromo

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.