„Noi soluţii pentru sprijinirea fermierilor din zonele afectate de secetă! Prin decizia ministrului social-democrat al Agriculturii, Petrea Daea, au fost modificate condițiile prevăzute în legislație cu privire la obligativitatea fermierilor de a menține pentru verificare culturile de primăvară (porumb, floarea soarelui) pe suprafețele înregistrate la APIA.

◾️ Astfel, fermierii nu mai sunt condiționați să mențină culturile pe întreaga suprafață afectată de secetă- până la data de 30 noiembrie- pentru verificare de către autorități, ci pot valorifica pentru furajare plantele afectate în prezent de secetă.

✔️Astfel, fermierilor li se dă libertatea să decidă la fața locului soarta culturilor. Agricultorii au însă obligația de a menține/păstra minimum 5% din suprafața culturilor afectate pentru a constitui probă martor la întocmirea actului constatator.

◾️ Este o soluție așteptată de fermieri, pusă în practică de ministrul Daea, în urma discuțiilor pe care acesta le-a purtat cu cei care cultivă pământul și a căror muncă este afectată de seceta din acest an. Astfel, fermierii nu pierd nici subvenția pentru suprafața de teren înregistrată la APIA și, în același timp, pot să folosească terenul pentru anul agricol următor”- preşedintele PSD Giurgiu, deputat Marian Mina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.