„Măsurile #PSD pentru revitalizarea #agriculturii încep să producă efecte! Asigurarea unui salariu minim de 3.000 de lei şi a unor facilităţi fiscale pentru cei care lucrează în acest domeniu înseamnă oprirea exodului muncitorilor români către alte state. De exemplu, Italia, unde numărul românilor plecaţi să lucreze în agricultură este semnificativ, a anunţat deja că resimte lipsa acestei forțe de muncă.

În plus, programele naţionale #Tomata, Usturoiul sau cel pentru legumele din zonele protejate s-au dovedit a avea un real succes. Un număr impresionant de fermieri au accesat deja fonduri pentru aceste programe.

Pentru a preveni dependența de importuri în lunile de iarnă, ministrul PSD al Agriculturii a prevăzut, în Planul Național Strategic, fonduri europene de 50 de milioane de euro pentru construcția unor depozite pentru cartofii de consum.

Totodată, PSD a extins sprijinul pentru fermieri și prin finanțarea unor investiții care să le asigure independența din punct de vedere #energetic, iar guvernul a adoptat, săptămâna trecută, actul normativ ce permite accesul fermierilor și al antreprenorilor din industria alimentară la banii europeni din Fondul de Modernizare. Aceasta, în scopul construirii unor facilități pentru producerea de energie regenerabilă.✔️ Toate aceste măsuri şi programe PSD de sprijin direct pentru fermieri şi salariaţi creează condiții optime pentru dezvoltarea culturilor deficitare și pentru creșterea #independenței României față de produsele din import”- declaraţie preşedinte PSD Giurgiu, deputat Marian Mina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.