Preţurile la alimente au crescut, la fel şi facturile la utilităţi, iar printre cei mai afectaţi sunt, fără doar şi poate, #pensionarii care au mare nevoie de sprijin pentru a trece cu bine peste iarna ce va veni!

Rămâne valabilă propunerea #PSD privind majorarea pensiilor cu cel puţin 10%. Această creştere este nu doar o #obligaţie legală, ci şi una morală. Iar propunerea PSD este sustenabilă, fundamentată economic, cu indicarea impactului şi a surselor de finanţare.

Dincolo de interpretări rău-intenţionate, nu există nicio contradicție între declarația președintelui PSD că nu a fost stabilit un #procent în Coaliție și propunerea PSD prezentată de ministrul #Muncii de creștere a cuantumului pensiilor cu cel puțin 10%.

Pe de altă parte, având în vedere că primele estimări ale INS arată că #inflația pe 2022 este în jur de 15%, majorarea pensiilor nu ar trebui să fie mai mică decât nivelul de 10% despre care știm cu certitudine că NU ar produce dezechilibre bugetare, dar poate fi chiar mai mare, în funcție de cum va arăta proiecția bugetară.

Declaraţie preşedinte OFSD Giurgiu, deputat Cristina Elena Dinu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.