Prezent la conferinţa de presă, joi, 19 decembrie, a PSD Giurgiu, deputatul Cristina Elena Dinu a abordat mai multe subiecte, printre care şi cel referitor la dezastrul pe care-l provoacă Guvernul PNL în sistemul sanitar din România.

“Au anunţat un buget cu 23% mai mic pentru Sănătate. Au scăzut sumele inclusiv pe cheltuieli de personal, asta însemnând rezidenţii, UPU şi SMURD. Vor da mai puţini bani pentru contractele cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, fapt ce va afecta decontările serviciilor medicale, spitalizările. Dacă cineva are de gând să se îmbolnăvească, în perioada aceasta, cu PNL la Guvernare, să se mai gândească…Investiţiile în Sănătate au scăzut drastic(…) Mă îngrijorează acest mod de abordare a unuia dintre domeniile prioritare, Sănătatea. De fapt, îngrijorarea mea a început din momentul în care am aflat cine va fi ministru al Sănătăţii, Victor Costache, venit de la un spital privat din Franţa, care a dovedit, încă de la audierile în Comisiile de specialitate, că nu ştie nimic din ceea ce presupune sistemul public de sănătate”, a spus Elena Dinu.

Totodată, deputatul a amintit câteva dintre măsurile luate pentru sistemul sanitar din România, implicit în judeţul Giurgiu, în Guvernarea PSD.

“În afară de majorările salariale consistente pentru cadrele medicale, au fost făcute investiţii în toate spitalele, igienzări, modernizări, dotări, extinderi, inclusiv la Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu. Pentru prima oară,după foarte multă vreme, au fost aduse echipamente medicale necesare, de la RMN şi tomograf, până la aparatură pentru radiologie, mamograf. Tot ce a avut SJU Giurgiu în lista de investiţii, pentru 2019, s-a realizat”, a mai spus deputatul Cristina Elena Dinu.

Pe de altă parte, parlamentarul giurgiuvean a amintit de faptul că, în Comisia de Sănătate din Camera Deputaţilor a fost avizat pozitiv un proiect de Lege al PSD, prin care medicilor şi asistenţilor care au efectuat ore suplimentare în gărzi, li reduce vârsta de pensionare cu 5 ani. “Este un răspuns la solicitările cadrelor medicale ca orele de gardă suplimentare să fie trecute ca şi vechime în muncă(…). Din păcate, pentru “Guvernul Meu”, Sănătatea şi Educaţia nu sunt o prioritate! Dumnezeu să ne ajute şi să ne apere!”, a mai spus deputatul Elena Dinu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.