„Creșterea #economică este de doar 1,9% față de nivelul anterior pandemiei și este rezultatul #împrumuturilor URIAŞE de 1.000 de euro/secundă.

Partidul Social Democrat solicită autorităților să informeze, în mod onest, cetățenii, cu privire la evoluțiile economice din #România și să prezinte toate datele necesare pentru a-și putea forma o percepție corectă despre starea economiei naționale. Astfel, românii au #dreptul să știe că avansul economic de 13%, raportat de Institutul Național de Statistică, pentru trimestrul al doilea din 2021 reprezintă o creștere de doar 1,9 puncte procentuale, în comparație cu nivelul la care se afla economia națională înainte de pandemia COVID-19.

Totodată, autoritățile ar trebui să declare #oficial că România s-a aflat într-o recesiune profundă în timpul Guvernelor Orban și Cîțu, înregistrând o #scădere economică în patru trimestre consecutive. Mai mult, așa-zisa „cea mai mare creștere economică din Europa” din primul trimestru din 2021 (pe care o invoca premierul Florin Cîțu) a fost, de fapt, o scădere de 0,2% pe serie brută și de 0,4% pe seria ajustată sezonier.

Cetățenii români trebuie să știe că pentru această revenire din #pandemie, de doar 1,9%, Guvernul României s-a împrumutat în toată această perioadă cu circa 1.000 de euro pe secundă! În termeni nominali, pentru un plus de 4 miliarde de euro la produsul intern brut al României, guvernarea de #dreapta s-a împrumutat cu aproximativ 58 de miliarde de euro, iar #datoria publică a crescut ca pondere în PIB de la 35% în septembrie 2019, la circa 50% în prezent!Mai grav este faptul că această creștere modestă a #economiei în raport cu nivelul anterior pandemiei nu se resimte în niciun fel în buzunarele cetățenilor.

Dimpotrivă, pentru 99% dintre cetățeni #nivelul de trai s-a deteriorat semnificativ pe fondul inflației galopante scăpate cu totul de sub control de către guvernanți. Din păcate, această #erodare accelerată a nivelului de trai din România va continua și în lunile următoare în contextul creșterii explozive a #prețurilor pentru gaze naturale și energie electrică, în timp ce #veniturile românilor sunt în continuare înghețate

Deputat Cristina Elena Dinu

1 COMENTARIU

  1. […] „Creșterea #economică este de doar 1,9% față de nivelul anterior pandemiei și este rezultatul #împrumuturilor URIAŞE de 1.000 de euro/secundă. Partidul Social Democrat solicită autorităților să informeze, în mod onest, cetățenii, cu privire la evoluțiile economice din #România și să prezinte toate datele necesare pentru a-și putea forma o percepție corectă despre starea economiei naționale. […] Sursa: giurgiu-net.ro Articol sursa: Deputat Elena Dinu: „Autoritățile ar trebui să declare oficial că România s-a aflat într-o r… […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.