Senatorul giurgiuvean a transmis, în plen, recent, colegilor săi o declaraţie politică privind inovativul program Start-Up Nation România, prin care cei care vor să-şi deschidă o afacere primesc un sprijin consistent de la stat.

Redăm aici integral declaraţia lui Niculae Bădălău:

„Stimate colege, stimaţi colegi,

Le-am spus românilor că ne dorim să repornim motoarele ţării pentru dezvoltarea economiei, pentru un trai mai bun, pentru că îndrăznim să credem în România. Prin proiectele cuprinse în Programul de Guvernare al PSD, am arătat că unul dintre paşi este acela de a aduce cât mai mulţi oameni în clasa de mijloc. Iată că, prin fiecare măsură adoptată de Guvernul Grindeanu şi de Parlamentul cu o majoritate PSD-ALDE, dar şi prin cele care vor urma, demonstrăm că ne ţinem de cuvânt.

Unul dintre obiective îl reprezintă, desigur, şi încurajarea celor cu spirit antreprenorial ca să îşi deschidă o afacere. Vorbim despre tineri sau mai puţin tineri, însă ambiţioşi şi determinaţi, dar care nu îşi permit să pornească singuri şi dintr-o dată pe acest drum al propriei dezvoltări, cât şi pe cel al contribuţiei la economia naţională. Toţi aceştia vor primi de acum o mână de ajutor, prin programul Start-Up Nation România.

Dezvoltat de specialiştii noştri din Executiv, cu sprijinul organizaţiilor de profil, Start-Up Nation a fost prezentat, în aproape toate judeţele, şi s-a bucurat de un real succes, fiind prezente la dezbateri mii de persoane care doresc să reuşească într-o afacere, în România. Acest program inovativ a trecut şi de votul Legislativului.

Start-Up Nation înseamnă 10.000 de noi afaceri ce pot fi puse pe picioare, în fiecare an. În acest sens, beneficiarii pot primi câte 200.000 de lei nerambursabili. Sigur, cei care doresc să acceseze suma, trebuie, la rândul lor, să îndeplinească anumite condiţii. Una dintre acestea este angajarea pe o perioadă nedeterminată a minimum două persoane, acest fapt conducând la crearea a 20.000 de noi locuri de muncă, anual.

Pentru judeţele mai mici şi slab dezvoltate, precum Giurgiu, accesarea acestui program de cât mai mulţi tineri antreprenori ar însemna o contribuţie semnificativă la creşterea economică a zonei. Avem tineri foarte bine pregătiţi în toate domeniile şi care au acum posibilitatea să dezvolte o afacere în oraşul lor, în judeţul lor. Ei vor primi consultanţă de la specialiştii care se ocupă de Start-Up Nation şi, dacă vor îndeplini criteriile stabilite, vor reuşi să pună o afacere pe picioare. Trebuie doar să aibă curajul să pornească pe propriul drum.

Programul Start-Up Nation România vine ca o gură de oxigen pentru mediul de afaceri autohton şi consider că se va bucura de un foarte mare succes.

 

Vă mulţumesc!                                     Senator PSD Niculae Bădălău”.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.